Марко Ренић – први саговорник

 

Као идеалног за отварање рубрике – интервју, одабрали смо Марка Ренића, фудбалера Младост ГАТ. Играч који се сналази на више позиција у нападу, наступао за је Борац (НС), Ц.звезду (НС), Слогу из Темерина, Будућност Гложан…

Где си начинио прве фудбалске кораке?

-Фудбал сам почео да тренирам у Петроварадину, затим пут ме је водио у РФК Нови Сад где сам прошао кроз све омладинске селекције, касније дебитовао за први тим са 17 година, у Лучанима,у Првој лиги Србије.

Шта те је навело да појачаш Младост, кад си претходно био један од носилаца игре стабилног војвођанског лигаша Будућности из Гложана?

-Позив председника Кресовића, нисам могао да одбијем. Препознао сам амбиције клуба и нисам погрешио. Одличан терен, сређене свлачионице, рефлектори, тренинзи у ноћном термину , без размишљања сам прихватио понуду , иако је у питању био нижи ранг такмичења.

Циљеви у наредном периоду?

-Моји планови везани су искључиво за Младост ГАТ, након одличног старта апетити су нам порасли и не намеравамо да се зауставимо.

Који гол би издвојио у сениорској конкуренцији?

-Много лепих голова сам постигао, нарочито из слободног ударца. Не бих ниједан истакао.

Са ким се највише дружиш од саиграча?

-У тиму је и мој најбољи пријатељ, Драгомир Каурин. Познајемо се од детињства и даће Бог једног дана да се и окумимо.

Заменик капитена јединог новосадског српсколигаша , у будућности …

Где видиш себе за 5 година?

-За пет година себе видим управо где сам сада, у екипи Младост ГАТ. Искрено се надам да ћемо у том периоду играти против најквалитетнијих екипа у Србији, у Супер лиги.

Како оцењујеш рад нашег портала?

-Идеја је одлична, тако нешто је много фалило љубитељима фудбала из Новог Сада и околине, нарочито кад се сусрећемо са вирусом. Преко вас се многи поклоници фудбала са овог подручја, информишу како о резултатима тако и о саставима тимова итд. Само тако наставите.

За крај, истакао бих да велику захвалност дугујем управи Младост ГАТ и осталим људима који су заслужни за овакав подухват. Уз мене су били у сваком тренутку. На Новом насељу сам стекао пријатеље за цео живот, надам се да ће ова наша бајка што дуже да траје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *