Време читања: 4 минута

Ексклузивно из далеке Индонезије, наш данашњи саговорник је Данило Секулић, бивши играч Војводине, Пролетера, Хајдука из Куле, Вождовца, Дебрецина, јерменског Алашкерта, Дебрецина и лучанске Младости.

Уз уводни поздрав, занима нас да ли си здрав и да ли околности дозвољавају да се игра фудбал и какав је квалитет истог у односу на наш?

-Поздрав свима, тренутно се налазим у Индонезији где имам уговор са ФЦ Барито Путера, не игра се због ове ситуације са корона вирусом и не зна се када ће се наставити. Полако ме попушта стрпљење тако да ћу се највероватније вратити у Нови Сад и тамо чекати наставак са својом породицом.
Што се тиче фудбала и квалитета у Индонезији се доста улаже, појављују се све бољи и бољи играчи, технички обучени. Примећујем разлику у тактици између нашег и индонежанског фудбала, која је у Србији на доста високом нивоу док се овде игра на гол више, доста је брже и само се гледа напред и да се постигне гол, зато овде и има пуно публике, стадиони су препуни.

Барито Путера, Индонезија

Да ли пратиш фудбалска дешавања у граду из ког си кренуо?

-Наравно да пратим фудбалска дешавања у нашем граду и чини ми се да ситуација никад није била боља, имамо два суперлигаша (прим.аут. Војводина и Пролетер), једног прволигаша тј. Кабел и сада се појавио и трећелигаш, Младост ГАТ који играма и резултатима показује амбицију да уђе у Прву лигу.

Пролетер и Војводину не сумњамо да пратиш и подржаваш, које локалне клубове поред њих стигнеш да испратиш?

-Поред ова два најбоље рангирана клуба у последње време доста пратим поменуте, Кабел и Младост ГАТ и наравно Славију због кума Петра Радојичића, својевремено најбоље леве ноге у држави 🙂 .

Кроз млађе категорије и касније сениорски фудбал које место и терен су ти остали у сећању као незгодно гостовање у новосадским оквирима?

-Увек је било незгодно играти у Каћу и Бачком Јарку, одакле су се увек тешко односили бодови.

Да ли неко од теби блиских људи и даље шпарта по новосадским теренима?

-Наравно да имам пуно пријатеља који још играју по новосадским теренима, Ненад Кочовић (Кабел), Петар Радојичић (Славија), Лука Слијепчевић, Петар Илић и Огњен Красић (Младост ГАТ).

За Дебрецин против Шахтјора из Доњецка

Већини играча посебно место заузима школски спорт, шта за тебе представља и по чему га ти памтиш?

-Ааааа (уз дечачки осмех и одушевљење), па школско такмичење у фудбалу се не заборавља, имали смо одличну екипу у оквиру гимназије “Исидора Секулић”, за који смо правили одличне резултате, где смо за нашу гимназију у историјском полуфиналу изгубили 2:1 од Средње економске школе головима Слободана Симовића. Неки саиграчи из те екипе су ми били Душан Авакумовић, Петар Остојић, Александар Буха, Александар Бајић, на челу са професором Луком Јаковљевићем. Било је ту још доста играча које нисам навео али их овом приликом поздрављам.

Највећи мајстори са лоптом са којим си играо, које је већ традиционално питање у овој рубрици?

-Највећи мајстори са којима сам играо на новосадским теренима су Огњан Дамњановић, Саво Ковачевић и незаборавни Халил Асани, човек који је имао најбољи лажњак који сам у животу видео 🙂 .

Ко су тренери који су те кроз каријеру едуковали?

-Почео сам у школици фудбала Спектар Сомбор где су ми први тренери били Бане и Злаја Жакић. После сам отишао у млађе категорије Воиводине и ту су ме тренирали Лаза Грубор, Зоран Грујић, Васа Тепшић, Златомир Загорчић, Коковић и наравно мој велики пријатељ Божидар Пантелић, кога истовремено препоручујем да буде и гост за интервју.
На почетку сениорског фудбала тренери су ми били Ненад Церовић и Љубомир Ристовски, било их је доста и касније кроз каријеру али бих за сада поменуо ове који ме везују за новосадски фудбал.

Алашкерт, Јерменија

Уз захвалност за издвојено време и жеље за добро здравље теби и твојој породици, шта имаш да поручиш свим фудбалским трудбеницима на овим просторима?

-Хвала вама што сте ме се сетили и направили овај диван интервју уз посебну захвалност бившем саиграчу Петру Чичку који ме је споменуо у прошлом чланку који сам у даху прочитао.
За крај бих поручио свим читаоцима да запрате “‘Новосадски фудбал” и имаће шта да виде и прочитају.