Време читања: 2 минута

Сунце коначно огрејало фудбалере Србобрана

ВФЛ “Север”

Коначно је сунце обасјало Србобран, јер су пулени тренера Душана Медића, после осам мечева протканих ремијима и поразима, осетили сласт победе. Није крио задовољство председник Немања Перендић, после тријумфа против Његоша (3:2), имајући у виду кадровске проблеме и императив освајања три бода.

-Нисмо имали избора, морали смо да победимо. Другачији исход би нас закуцао у доњем делу табеле. Момци су оставили срце на терену, лавовски су се борили, иако смо били без Давида Петровића и Стефана Јоргића, поцрвенелих на комшијском дербију у Турији. Добили смо кисеоник пред финиш јесење етапе – каже Немања Перендић, председник Србобрана.
Симултанку са гостима из Ловћенца, одиграо је Саша Гленџа, са два гола, поставио је путоказ ка дуго ишчекиваној победи.
-Сплетом разних околности нисмо боље пласирани. Претурили смо свашта преко леђа минулих седмица, били смо пар пута оштећени судијским одлукама, али нисмо желели да дижемо прашину. Имамо разумевања за младе арбитре, иако морају да буду свесни да и наша толеранција има границе.
У преосталих пет јесењих рунди, Србобранци желе да поправе утисак и да направе добру бодовну зимницу.
-Имамо добар тим, али мораћемо да направимо додатну селецију током зимске паузе. Лига се скраћује, испашће бар четири клуба и желимо да избегнемо пласман испод црвене линије. Улажемо много труда и енергије, тренер Душан Медић је посвећен, а одзив на тренинзима је одличан. Недостаје нам неколико везаних позитивних резултата да би прича добила жељени оквир – рекао је Немања Перендић, председник Србобрана.
М. Менићанин