Време читања: 3 минута

Чета тренера Ненада Рајића на Ливадици освојила 18 бодова, мршав учинак у гостима

Пет кола пре краја јесење трке на војвођанском ”Југу”, фудбалери Младости из Бачког Јарка, позиционирали су се иза Хајдука (Д), Јединства (Р) и Слободе, па је предстојећи окршај са другопласираним Руменчанима заслужио епитет – дерби кола.
Јарачани су минулог викенда победили Црвену звезду (1:0), прекинувши неугодну традицију, јер Новосађани нису знали за пораз на Ливадици претходних пет мечева. Плаво-бели делују бескомпромисно на домаћем терену, где су освојили 18 бодова, али проблем је када им припадне улога госта.
-Не бежимо од чињенице да на страни нисмо бодовно успешни, као на свом терену и трудимо се да то променимо, јер за још бољи пласман недостају победе у гостима. Тријумфовали смо само у Каћу и то је премало, имајући у виду потенцијал екипе. Победа против Црвене звезде ниједног тренутка није била под знаком питања, без обзира на минималац – каже Ненад Рајић, шеф стручног штаба.

Признаје некадашњи голман, са интернационалним искуством у Мађарској, Украјини и на Кипру, да су његову екипу надиграли само Дивошани, уз нагласак да Хајдук има најбољи састав и да је зрео за српсколигашку конкуренцију.
-Издање у Дивошу, било је најслабије у последњих пар година, нисам могао да препознам играче. Подбацили смо против Слободе, то је једини пораз на Ливадици, док смо на Детелинари и у Шајкашу поражени, јер су нас пореметиле судијске одлуке. Пред нама су три захтевна меча, одмерићемо снагу са Јединством, Индексом и Слогом из Ердевика, а уз објективно суђење сматрам да не можемо одиграти подређену улогу.
Свесни су на Ливадици да је наредни испит прекретница и да би у случају победе направили озбиљан искорак ка водећој тројци.
-Јединство и тренер Владимир Шпоња заслужују комплименте за све што су урадили претходних година. Недостаје нам више таквих позитивних примера. Нама је то довољан мотив да извучемо максимум и адекватно се супротставимо једној од најбољих екипа у лиги. Биће неопходно да уложимо пуно енергије да бисмо били равноправан актер у дербију, чији исход ће одлучити нијансе – рекао је Ненад Рајић.

Терет офанзивних задатака, уз одличног центарфора Андреја Вучковића, носи и левокрилна ударна игла Александар Ерак, ослоњен на сјајне брзинске карактеристике.
-Прија поглед на табелу, али утисак је да нисмо показали све из репертоара. Недостаје више бодова са стране, имамо обавезу да поправимо тај сегмент, јер смо донели само четири бода. Јединство је скуп одличних појединаца, дуго су на окупу и нису случајно, иако новајлије, прокрчили пут до друге позиције. Очекујем да дерби оправда очекивања и да нам донесе дозу радости – поручио је Александар Ерак.
М. Менићанин