Време читања: 2 минута

Три везане победа фудбалера Феникса 1995 удахнуле кисеоник чети тренера Милана Вујасина 

Са три узастопне победе, фудбалери Феникса 1995, прескочили су црвену линију и направили помак ка златној средини Српске лиге ”Војводина”, а успех добија додатну вредност, ако се посматра кроз призму чињенице да је шест бодова извојевано на гостовањима.
Милан Вујасин, шеф стручног штаба, нагласио је да се тим стабилизовао пред тежак распоред у финишу јесење етапе, напоменувши битан детаљ, оличен у податку да је његова екипа практично гост на свакој утакмици.
-Формално смо домаћини у Пећинцима, док не буду приведени крају радови на нашем стадиону у Старој Пазови. Није лако у оваквој ситуацији, немамо предност домаћег терена, али не дозвољавамо да нам то буде кочница. Драго ми је да су се момци коначно ослободили грча, почели су да уживају у фудбалу и то се одмах одразило на бодовни салдо – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.
После победа против Дунава (3:2) и Слоге из Чонопље (3:1), печат је ударен у двобоју са Слободом (3:0). Раде Пејић је, са капитенском траком, предводио саиграче ка тријумфу, уписавши гол и асистенцију, док је голман Лука Крстовић, одбранио пенал.
-Одиграли смо добро у Новим Козарцима, евидентно је да линије функционишу све боље. Крстовић је бонус, мало екипа има тако младог чувара мреже, али ужива поверење, јер је поптенцијал. Пејић је искусан, доказан на већој сцени, шаље ветар у једра саиграчима. Недостаје нам повређени Предраг Милаковић, важна карика, а надам се да ће се опоравити до викенда, када нам долазе Сакуљани. Битан је сваки бод, не смемо сада да испаднемо из ритма.
Ефикасност је, попут плиме, надошла у правом тренутку, имајући у виду да у преосталих 270 минута јесењег дела предстоје окршаји са Борцем, Динамом 1945 и Тисом, екипама из водеће четворке.
-Желимо да задржимо курс ка мирној луци и да направимо што богатију бодовну зимницу, упркос тешком распореду. Свесни смо квалитета ривала, нису случајно у врху, али нећемо калкулисати. Током целе јесени играли смо отворено, тако ће да буде и на преостала три меча. Трка никад није била захтевнија. Из лиге ће да испадне бар шест клубова, погледи су усмерени и ка војвођанским прволигашима. Верујем да ћемо, када се буде подвлачила црта, имати разлога за задовољство – истакао је Милан Вујасин, шеф стручног штаба Феникса 1995.
М. Менићанин

Јованић први стрелац

Лука Јованић (25), умешао се у трку за најбољег стрелца лиге. Током претходних 180 минута, постигао је четири гола, па тренутно има девет рецки у голгетерској колони:
-У Новим Козарцима смо били на висини задатка, одиграли зрело и то нам се вратило бодовима. Први гол сам постигао после центаршута Пејића, потом погодио пречку, а у финишу пенал је изнудио Видовић. Преузео сам одговорност и победу учинио убедљивом.