Време читања: 3 минута

У сусрет окршају наше репрезентације са Шкотском, шетали смо Новим Садом и питали суграђане шта очекују од утакмице која носи највећи могући улог – пласман на Европско првенство. Изабраници Љубише Тумбаковића истрчаће на терен београдске Маракане данас нешто пре 20.45, с намером да се дочепају дуго чеканог ЕП који ће се одржати 2021. године.

-Сви знамо да је утакмица против селекције Шкотске од изузетног значаја, јер уколико победимо пласираћемо се на Европско првенство после две деценије. Надам се да ће наши репрезентативци већ у првом полувремену решити утакмицу у своју корист, јер смо свакако бољи тим од Шкота. Упркос тренутној ситуацији – корона вирусу, и празним трибинама, на стадиону “Рајко Митић”, верујем у наше “Орлове” и они знају да је цела српска нација уз њих свим срцем и душом.

Весна Кесић, Нови Сад, 46 економиста

-Права је штета што ће се играти без публике. Да је другачија ситуација стадион би био испуњен до последњег места. Пробудила се свест код љубитеља фудбала након победе над Норвешком. Очекујем добру игру наших и пласман на континентално првенство после дуго година.

Дејан Сунић, Нови Сад, 26 менаџер продаје

-Надам се да ћемо тријумфовати и да ће све бити решено у уводном делу меча. Квалитетнији смо од Шкота на скоро свакој позицији. То ћемо и доказати, уверен сам.

Милош Механџић, Нови Сад, 24 студент

-Србија као нација заслужује пласман на Еуро 2021. Верујем у селектора и играче и надам се да ће све решити у 90 минута игре. Прогнозирам 3:1, два поготка Митровића и један Коларова. Напред Србија!

Ненад Малешевић, Челарево, 24 студент

-Биће неизвесно. По традицији острвске екипе играју стилом који нама не одговара. Поред свега тога, очекујем да индивидуални квалитет наших офанзивних играча дође до изражаја. Мислим да ћемо се пласирати на првенство Европе. Прижељкујем Катаија, ако не у стартној постави онда у завршници меча, заслужио је шансу, имајући у виду претходне партије.

Андреј Радоњић, Нови Сад, 24 тениски судија

-Давно је био Еуро 2000 и болан пораз од Холандије. Надам се да је дошло време да се пласирамо, а након тога, што да не, направимо и добар резултат. Поседујемо квалитетне индивидуалце који су на последњим мечевима показали да су и одличан колектив што свакако даје простора за оптимизам да прескочимо и ову препреку. Верујем у победу!

Мирко Субашић, Нови Сад, 32 дипл. економиста

 

Дуго ово траје, свако нам се руг’о,

на ЕУРО нисмо ишли дуго.

Стварно дуго траје па и очи боде,

дошао је дан, на ЕУРО да се оде.

Тим нам је добар, Шкоти нас се плаше,

сигуран у успех, навијам за наше.

У екипи игра и новосадска раја,

СМС екипу, водиће до краја.

Време је за победу, прекида се зло,

НОВОСАДСКИ ФУДБАЛ верује у то!