Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Југ”

Златан сваки бод

За разлику од прве половине јесење трке на војвођанском ”Југу”, када су освојили само три бода, фудбалери Слоге из Темерина, са доласком Михољског лета, почели су да повећавају салдо. Без обзира на победе против Подриња (2:0), Цемента (2:1), Слободе (3:1) и Радничког (1:0), због старта испод очекивања, врте око црвене линије и немају миран сан.
-Уводних осам кола, било је за заборав. Уписали смо пет пораза и три ремија идентичним резултатом (0:0). Дуго смо кубурили са реализацијом и то је представљало кочницу за бољи пласман. У последње време, успели смо да се стабилизујемо, остварили смо четири важне победе и задржали корак са конкурентима, чије амбиције су пласман ван зоне испадања – каже штопер Васо Зелић.
Темеринци су постигли најмање голова у досадашњем делу трке, јер су стрелци били прецизни девет пута. Зелић је, као диригент одбране, пресудио у окршају са Радничким из Нове Пазове.
-Одбрана је међу чвршћим у лиги, али реализација је далеко од очекиваног. Промашили смо доста шанси и против Радничког, погодили пречку и себи отежали посао, јер смо разбранили голмана. Одиграли смо добро, били дисциплиновани, па смо успели из прекида да постигнемо погодак вредан три бода. Никола Томић је извео корнер, убацио сам се из другог плана и погодио мрежу.
У преосталих 180 минута, уочи спуштања завесе, чета тренера Бранислава Антића, има прилику да извади кестење из ватре и направи богатију бодовну зимницу, кроз двобоје са Јадраном и Будућности (СН).
-Битан је сваки бод, пропустили смо пуно у уводном делу трке, па сада дајемо све од себе да надокнадимо пропуштено. Јадран је на зачељу, али освојене бодове је изборио на домаћем терену и морамо да будемо опрезни. Брине ме чињенице да на страни нисмо постигли гол 630 минута. Имамо обавезу да одиграмо храбро, јер само тако можемо до циља – јасан је Васо Зелић, један од најбоље оцењених играча Слоге.
М. Менићанин

Ранков оправдао поверење

На претходна два меча, мрежу је, уместо Светозара Боројевића, чувао млади Немања Ранков, рођен 2003. године. Летос је донео папире из Индекса, стрпљиво је чекао шансу да ускочи међу стартере, потврдивши да се на њега може озбиљно рачунати.