Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Север”

Пеленгић поставио путоказ

Два узастопна пораза, коштала су фудбалере Војводине из Бачког Градишта губитка лидерске позиције на војвођанском ”Северу”. Путоказ за повратак на победнички колосек, пронађен је у Товаришеву, где Градиштанци нису дозволили изненађење у двобоју са последњепалсираном Војводином – 4:1.
-Нисам могао да рачунам на првог стрелца Братислава Јелића, дефанзивца Уроша Прерадова и везисту Славољуба Дабижљевића. Имамо играче за ротацију, нисмо дозволили да се њихов изостанак одрази на учинак. Одиграли смо добро, стрелци су били на висини задатка, па очекујем да подједнако успешни будемо и у преосталих 180 минута јесењег дела – каже тренер Лазар Дабижљевић.

Два гола је постигао расположени Миодраг Пеленгић, док је Ненад Виновић био три пута у улози асистента.
-Најдуже смо били на лидерској позицији, али смо је испустили у окршају са Бајшом. Неизвесно је ко ће уграбити јесење ловорике, борићемо се за сваки бод, док постоје шансе да се вратимо на чело каравана. Са психолошког аспекта, значајна је победа у Товаришеву, а морамо да ударимо печат против ОФК Врбаса – истиче Миодраг Пеленгић, који ће у недељу одиграти 80. меч у дресу Војводине.
Један од најбоље оцењених играча, везиста Бојан Ђекић, наглашава важност очувања победничког ритма у преостала два испита.

-Потврдили смо да са свима можемо у трку. Дуго смо били на челу каравана, волео бих да на тој позицији завршимо јесењи део, али то више не зависи искључиво од нас, већ и од резултата конкурената. Битно је да оправдамо очекивања у двобоју са Врбашанима, јер бисмо тиме добили ветар у једра за гостовање у Црвенки – поручио је Бојан Ђекић.