Време читања: 3 минута

Српска лига ”Војводина” 

Рампа за лидера

Осокољени добрим издањима у последње време, фудбалери Тисе из Адорјана, у дербију претпоследњег јесењег кола Српске лиге ”Војводина”, угостиће лидера Младост ГАТ. Екипа тренера Томислава Сивића је прокрчила пут до треће позиције, а минулог викенда је приморала на капитулацију Први мај, са потписом искусног штопера Небојше Ивановића (30).

-Био ми је то други гол ове јесени, мада су ми у опису посла дефанзивни задаци. Приликом прекида, често сам у казненом простору ривала, тако је било и против Румљана. После корнера Стефана Томишића, убацио сам се из другог плана и нациљао мрежу. Драго ми је да је тај детаљ одлучио победника, иако смо у другом полувремену пропустили неколико одличних прилика да тријумф учинимо убедљивијим – каже Небојша Ивановић, стрелац победоносног гола.

Новосађани су осигурали јесење ловорике, са девет бодова више од другопласираног ОФК Вршца.

-Даћемо све од себе да освојимо три бода и да унесемо дозу неизвесности у борбу за прво место. Новосађани су селектирали одличан тим, имао би шта да покаже и у вишем рангу. Очекујем занимљиву представу, чији исход ће пресудити нијансе. У постави имамо играче са прволигашким искуством, потпомогнуте младим таласом, жељним доказивања, па нисмо без шанси да помрсимо рачуницу лидеру – јасан је Небојша Ивановић.

Брат Александар је шест година млађи, успео је у јакој конкуренцији да избори место међу стартерима. Свакодневно путују око сат времена да би били редовни на тренинзима.

-На тренинге путујемо из Сирига. Данило Пејовић нас чека у Ловћенцу, а Драган Шицар у Бачкој Тополи. Део смо лепе приче, сви смо максимално испоштовани од стране председника Чабе Боршоша, па имамо додатну обавезу на терену. Непланирани пораз од Слоге (1:2) нас је спречио да будемо најближи пратилац лидера. Мечеве не играмо у Адорјану, већ у Кањижи, па смо гости практично на свакој утакмици – истиче Александар Ивановић.

Тиса је у врху и по ефикасности, у листи стрелаца је једанаст играча, а погодили су 32 пута.

-Спремни смо за најтежи јесењи испит. Новосађани нису случајно на челу каравана и мораћемо да уложимо максимум да бисмо меч усмерили у жељени ток. Одбрамбена линија ће бити на искушењима, покушаћемо да зауставимо ударне игле лидера, Елмира Асанија и Марка Ренића, а верујем да ће наши стрелци бити на висини задатка. Био бих задовољан и минималцем – поручио је Александар Ивановић.

М. Менићанин

Матијашевић вођа параде

Проверени голгетер Марко Матијашевић, у досадашњем делу трке, постигао је 12 голова, истакавши кандидатуру за најбољег стрелца лиге:

-Ушли смо у жељени ритам, освајамо бодове у континуитету и прија поглед на табелу. Меч са лидером биће провера вредности, мотивисани смо да пружимо још једну добру партију и да повећамо салдо.