Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Север”

Најубедљивија победа Војводине из Бачког Градишта, цех платио Врбас

Захваљујући најубедљивијој победи у досадашњем делу трке, извојеваној у двобоју са ОФК Врбасом (6:0), фудбалери Војводине из Бачког Градишта, вратили су се на лидерску позицију војвођанског ”Севера”, где желе да остану и после завршних 90 минута јесење етапе, током којих им предстоји гостовање Црвенки.
Лазар Дабижљевић, најмлађи тренер у каравану, може да буде задовољан ефикасношћу, јер су Градиштанци на два претходна меча мрежу ривала погодили десет пута.
-Најдуже смо од свих били на челу каравана и било би праведно да уграбимо јесење ловорике. Тражио сам од играча озбиљан приступ у мечу са Врбашанима, испоштовали су договор, па смо већ у 13. минуту водили са 2:0, чиме смо утакмицу лишили непотребних турбуленција. У наставку, шансу су добиле младе снаге, Велибор Новаковић и Бранко Бранков, а прве сениорске минуте је уписао голман Младен Бошњак, рођен 2004. године – каже Лазар Дабижљевић, тренер Војводине.
Пред гостовање у Црвенки, циљ је јасан, обојен победничким тоновима, јер идентичан број бодова имају Текстилац и Бајша.
-Црвенка је скоро све бодове освојила на домаћем терену, где је поражена само од Текстилца. Биће тешко, али навикли смо да против нас ривали играју мотивисано и пуним гасом. Желимо да добром игром потврдимо да нисмо случајно на врху. Ако поновимо издање из минулог кола, можемо да се надамо позитивном расплету јесење трке – истакао је Лазар Дабижљевић.
По два гола, против ОФК Врбаса, постигли су Ненад Виновић и Миодраг Пеленгић, а голгетерски салдо су повећали до одласка на одмор.
-Заслужено смо победили, од почетка смо притискали ривала, са жељом да што пре откључамо браву. Постигао сам водећи гол из пенала, пославши голмана и лопте на различите стране. За 3:0, погодио сам после центрашута Пеленгића. Било је ово наше најбоље јесење издање, а верујем да на таласу сјајне енергије можемо прескочити и препреку у Црвенки – рекао је Ненад Виновић.
М. Менићанин

Јелић поново стрелац

Братислав Јелић, високи нападач, постигао је 11. гол у првенству, крунисавши асистенцију неуморног Виновића:
-На најбољи начин смо искористили бројчану предност, после искључења играча гостију у 33. минуту. Погодио сам ближи угао, а даћу све од себе да и голом у Црвенки пошаљем ветар у једра саиграчима.