Време читања: 2 минута

Војвођанска лига ”Север”

Стрелци задовољили правду

Освајањем јесењих ловорика на војвођанском ”Северу”, фудбалери Војводине из Бачког Градишта, остварили су највећи успех у богатој клупској историји. Правда је задовољена, јер су Градиштанци, од свих, највише времена провели у улози лидера. Краткотрајно су склизнули, после два узастопна пораза, али су током минулих 270 минута, гол-разликом 15:1, извадили повратну карту за челну позицију.

-У завршних 90 минута јесењег дела, ушли смо бодовно поравнати са Бајшом и Текстилцем, па у Црвенки нисмо имали другог избора, осим да освојимо бодове. Било би неправедно да, после свега приказаног, нисмо приграбили јесење ловорике. Момци су били озбиљни, до одласка на одмор смо постигли три гола и решили питање победника. Резултати су огледало посвећеног рада свих структура клуба – каже Лазар Дабижљевић, тренер Војводине.

Братислав Јелић је заокружио импресиван јесењи биланс од 12 голова и пет асистенција, па дели водеће место са листи стрелаца са Милошем Симићем из Текстилца.

-Ударцем главом сам погодио мрежу и откључао браву ривала. Леп је поглед на табелу, имамо најбољу одбрану у лиги и највише победа, јер смо на 12 мечева остварили пун погодак. Од почетка смо веровали у овакав расплет, иако пред нас нико није поставио ипмератив освајања првог места – истиче Братислав Јелић, нападач висок 197 центиметара.

Распуцао се Ненад Виновић у последње време, мрежу ОФК Врбаса је погодио два пута, учинак је репризирао у Црвенки, уз асистенције Бојана Ћулума. Претходно је у Товаришеву учествовао у акцијима код три гола, па је евидентно да је одличним партијама обојио финиш јесени. Зауставио се на пет голова и 10 асистенција.

Ненад Виновић (десно)

-Много труда смо уложили да бисмо трасирали пут ка лидерској позицији. На тренинзима никад није мање од 20 играча, физички смо беспрекорно изнели терет захтевне трке. Желели смо да будемо освежење, да отвореном игром направимо богат салдо, али померили смо лествицу високо. Предстоји нам анализа пређеног пута и прављење плана за пролећне битке – истакао је Ненад Виновић.

М. Менићанин

 

Билбија најавио опроштај

 

Бојан Билбија (35) је војник клуба и вођа на терену. Са капитенском траком је, предводећи Градиштанце, прескочио два ранга, али најавио је да ће меч у Црвенки бити опроштајни и да жели да оконча каријеру. Руководство клуба је на потезу…