Време читања: 3 минута

Српска лига “Војводина”

Лазар Милутиновић, играч Феникса 1995, обележио минуло коло у Српској лиги ”Војводина”

Убедљивом победом против петопласиране Тисе (4:1), фудбалери Феникса 1995, ставили су тачку на јесењу етапу српсколигашке трке, у којој су утисак поправили серијом одличних резултата током претходних месец дана, освојивши 15 бодова. Мало је недостајало да чета тренера Милана Вујасина наниже шест победа, а савршен сценарио пореметио је пораз у надокнади против Динама 1945. Стрелци су положили испит, јер су за 540 минута постигли 21 гол.
-Резултатски успон, почео је после пораза од Хајдука 1912, када смо у Пећинцима, где смо формални домаћини, слабом игром, трасирали Куљанима пут ка победи од 4:1. Погледали смо се у очи, јер смо се нашли у опасној зони и одлучили да у преосталих шест мечева извучемо максимум. Очекивао сам свих шест победа, али у Панчеву смо, са играчем више, изгубили већ добијену утакмицу – каже Лазар Милутиновић (22).
Рођени Крагујевчанин је, у почетку, играо на позицији бека, а затим је прекомандован на крилну позицију. Био је то пун погодак стручног штаба, јер је постигао седам голова.
-Тренер Вујасин је проценио да могу да одговорим изазовима офанзивних задатака. Одлично сам се снашао, оправдао сам поверење у новој улози, постигавши седам голова. Криво ми је што идемо на паузу, ухватили смо ритам, а овим темпом брзо бисмо се убацили међу водећу петорку. Имамо потенцијал, било је неоходно мало времена да би се сложиле све коцкице, јер је летос дошло пуно нових играча.
Неуморни офанзивац, обележио је минуло коло у ”Војводини”, против Тисе је режирао хет-трик.
-Без помоћи саиграча, не би било хет-трика. Пријају комплименти, али ово је заслуга целе екипе. Први гол је био најлепши, погодио сам малу мрежу. Зоран Зејић је иницирао акцију, а Лука Јованић сервирао лопту. За делић секунде сам брже реаговао од штопера, који је кренуо да уклизава. Код другог гола, шутирао је Јованић, лопта је погодила дефанзивца, пала испред мене, па сам је без оклевања спаковао иза голмана.
Упечатљив утисак, оставила је акција за 4:0, када су Давид Нинковић и Зоран Зејић промешали одбрану, а капитен Раде Пејић, као снајпером, пронашао Милутиновића у срцу казненог простора.
-Био сам окружен тројицом противничких играча, одлучио сам да шутирам из прве, по земљи. Пејић је изврсно асистирао, циљао сам даљи угао и успео да стигнем до хет-трика. Одиграли смо у истом ритму, током свих 90 минута. Могли смо из пенала да дођемо до најубедљивије победе у првенству, али голман Тасић се искупио за скривљени једанаестерац, прочитавши намеру Јованића. Имаћемо шта да кажемо и у пролећном делу – истакао је Лазар Милутиновић, јунак српсколигашког кола у војвођанској равници.
М. Менићанин

Симуновић: Заслужена победа

Имајући у виду динамику радова на изградњи новог стадиона у Старој Пазови, можда је ово била опроштајна утакмица од пећиначке Суваче. Остаће упамћен и погодак дефанзивца Владимира Симуновића, ударцем главом, после корнера Милана Благојевића:
-Заслужена победа, одлично смо отворили меч, па је после 3:0 било лакше контролисати дешавања на терену. Гости имају добар тим, али нису успели да нас осујете у жељи да победом спустимо завесу на јесењи део.