Време читања: 2 минута

Младост ГАТ из Новог Сада завршила је јесен испред свих, са 11 бодова предности у односу на најближе пратиоце. Кренули су изабраници Саше Филиповића ремијем против Феникса 1995, а први, од два пораза, доживели су у Старој Пазови, у четвртом колу.


Након тога, цех су платили Сомборци, гол вредан три бода постигао је Бојан Бабић у самом финишу двобоја. Порасли су апетити Новонасељчанима па су у четири наредна сусрета били стопроцентни, без примљеног гола тријумфовали су у Банатском Великом Селу, убедљиво на Насељу против Перлежана, у Бачкој Паланци и над Омладинцем (НБ), а од управо од шестог кола и сусрета са Војводином 1928 држе прво место. Серија од пет везаних подвига прекинута је у Вршцу, ремијем – 1:1, да би у наредна три сусрета до утакмице у Чонопљи, савладали Бачку 1901, Хајдук 1912 у Кули и Дунав. У финишу првог дела сезоне, сви конкуренти су приземљени, па су Филиповићеви момци заслужено покупили јесење ловорике.


Најбољи стрелац екипе је Елмир Асани са девет погодака, а прате га Ренић (7), Поповић (6) и Томчић (5). Поред поменуте четворке, у стрелце су се уписала још десеторица.

Подсетимо, првак Српске лиге “Војводина” не иде директно у Прву лигу Србију, већ ће кроз бараж са ривалима из осталих региона тражити пут до савезног ранга. Од четири првака српских лига (Војводина, Београд, Исток и Запад), два ће од наредне сезоне играти у друголигашкој конкуренцији.

Верујемо да ће то бити новосадска Младост ГАТ, која у годинама иза нас доживљава праву ренесансу под диригентском палицом председника Мирослава Кресовића и сарадника.