Време читања: 4 минута

Вовођанска лига “Југ”

Недостају бодови са стране

Подвучена је црта испод јесењег учинка фудбалера Младости из Бачког Јарка на војвођанском ”Југу”, а скор од осам победа, два ремија и седам пораза, уз гол-разлику 33:26, био је довољан за освајање осме позиције. Ненад Рајић, шеф стручног штаба, објективно је сагледао све чињенице, нагласивши да није незадовољан, иако сматра да је екипа имала потенцијал да буде пласирана пар степеника више.
-Трку смо почели са три узастопне победе, против Подунавца (6:2), Цемента (3:0) и ОФК Југовића (4:0), а онда смо, уз слабо суђење, у којем не желим да тражим алиби, поражени од Слободе и Новог Сада 1921. Желео сам да скинем терет са леђа екипи, да не буде жртва судијских одлука, па сам нагласио да немамо намеру да се боримо за прво место и да нас само пусте да уживамо у фудбалу. Између ремија у Голубинцима (1:1), оцењеног као неуспех, на Ливадици смо победили Раднички (НП) и Будућност, док смо у Дивошу поражени од Хајдука, најбоље екипе у каравану. Не памтим да смо тако слабо одиграли уназад бар неколико сезона – каже Ненад Рајић.
После седмог кола, плаво-бели су остали без офанзивца Немање Вукмановића (21), пошто је некадашњи играч омладинаца Црвене звезде, Металца и Синђелића, каријеру наставио у Крупи, премијерлигашу БиХ. Свих 17 мечева, одиграли су Андреј Вучковић, Милош Ковачевић и Давид Стојисављевић.
-У финишу јесење етапе, победили смо Црвену звезду (1:0) и Сремац (4:1), а боли ме начин на који смо, у надокнади поражени у Ердевику, где су домаћину свирана два пенала. Искључен нам је голман Драган Лолић, док је по завршетку меча судија показао црвени картон и дефанзивцу Горану Ђукићу. Обојица су кажњена са по три месеца забране играња. Голман нам је искључен и у Мачванској Митровици, морам да нагласим оправдано, јер је направио прекршај ван казненог простора, па је на гол стао резервни играч Виде Ивановић.


Јарачани су, као домаћини, трећи по учинку, пошто су на Ливадици освојили 21 бод. Недостајао је бољи биланс на страни, где је освојено само пет бодова.
-Меч са Индексом, означили смо као прекретницу, победом смо планирали да ускочимо међу пет водећих, али одиграли смо нервозно и промашајима отворили Новосађанима пут ка победи. Тај пораз је, уз слаб учинак у гостима, кумовао да не направимо крупнији искорак. Пре почетка трке, планирали смо освајање 28 бодова, сакупили смо два мање и сами смо криви. Очекујем да на пролеће избришемо минусе, надам се да ће и судије коначно показати више поштовања према клубу који је играо Прву Б лигу. Не тражимо помоћ, већ само равноправан третман на свакој утакмици – нагласио је Ненад Рајић, шеф стручног штаба.
Импоновала је енергија вечитог младића Зорана Зукића (39), играча суперлигашког искуства. Невероватно је колико воли Младост и са каквим ентузијазмом и даље долази на тренинге.
-Могли смо да будемо боље пласирани, али кочница су били непланирани порази на домаћем терену од Слободе и Индекса. Сагорели смо у превеликој жељи да напишемо победнички сценарио. Најефикаснији смо били против Подунавца и Будућности, погодивши мрежу укупно 11 пута. Надиграни смо само у двобоју са Хајдуком, екипа из Дивоша је заслужено приграбила јесење ловорике. Не смемо да се опуштамо, иако имамо добру бодовну залиху. Свесни смо да је пролећни део увек тежи, нарочито у тренутној ситуацији, по којој ће сигурно испасти четири клуба – јасан је Зоран Зукић, уз Мирка Теодоровића (43) из Подриња, најискуснији играч лиге.
М. Менићанин

Вучковић први стрелац

Јарачани су други по ефикасности, више голова су постигли само стрелци јесењег првака Хајдука. Андреј Вучковић је уписао осам рецки у колону, прате га Александар Ерак и Милан Ковачевић са по пет…
-Изнели смо терет захтевне трке, ”Југ” је квалитетнији од преостале две групе војвођанске лиге, са пуно амбициозних и организованих клубова. Позиционирали смо се у средини, није то наш крајњи домет, па на пролеће имамо обавезу да се попнемо пар степеника – подвукао је Андреј Вучковић.

Патковић поклонио дресове

Никола Патковић, бивши првотимац из српсколигашких дана, није заборавио Бачки Јарак. Чим је чуо да је у пожару страдала комплетна опрема, поклонио је гарнитуру дресова. Гест за похвалу скромног момка великог срца!