Време читања: 3 минута

Војвођанска лига “Југ”

Без голова нема бодова

Поглед у ретровизор јесењих издања на војвођанском ”Југу”, из угла фудбалера темеринске Слоге, не даје превише разлога за задовољство. Била је ово најслабија етапа, током четири узастопне године у овом рангу такмичења, после губитка српсколигашке визе. Темеринци су остварили пет победа, четири ремија и осам пораза, уз гол-разлику 11:17, па им на пролеће предстоји борба за опстанак.
-Јесењу етапу можемо да поделимо на два дела. До осмог кола, били смо непрепознатљиви, са три бода на конту. Рачунајући и претходно првенство, нанизали смо 13 мечева без победе. После осам година у клубу, споразумно смо се растали са тренером Мирком Давидовићем, а наследио га је Бранислав Антић. Стрелци су постили 673 минута, пробудили су се против Подриња (2:0), када је два гола постигао Немања Ђорђевић. Наредног викенда, повредио се у Бачком Јарку, па смо до краја јесени остали без јединог центарфора. Успели смо да победимо још Цемент, Раднички (НП), Слободу и Јадран, док је утисак у финишу покварила слаба игра и пораз од Будућности – каже Јован Балабан, председник Слоге.


Темеринци су, пред крај, имали прегршт кадровских проблема и само 13 имена у протоколу. За меч у Голубинцима, нису конкурисала осморица, против Будућности је недостајало шест првотимаца…
-Најбоље издање, било је против Слободе, то је једини меч, у којем су стрелци били на висини задатка. На чак десет утакмица, нисмо решили ребус пред противничком мрежом, па није ни чудо да смо уз ОФК Југовић тим са најмање постигнутих голова. У Голубинцима смо, силом прилика, играли у саставу, са којим вероватно више никад нећемо наступити. Голман Светозар Боројевић је против Јадрана и Будућности улазио са клупе као резервни играч. Притисло нас је са свих страна, али сакупили смо 19 бодова и задржали прикључак. Нисмо у великом бодовном заостатку, са пар везаних успеха на пролеће, можемо да испливамо.
Планови за пролећни део, подразумевају кадровска освежења, превасходно ангажовањем играча офанзивног формата, јер је одбрана, са штопером Васом Зелићем, најбоље оцењеним играчем, заслужила прелазну оцену. Треба нагласити и да је млади голман Немања Ранков (17) показао да поседује потенцијал.
-Није лако довести квалитетна појачања током зимског прелазног рока, али ангажоваћемо све капацитете да бисмо се појачали. У договору са тренером Антићем, направили смо листу жеља и већ смо контактирали већину потенцијалних новајлија. Свесни смо да са постојећим кадром не бисмо успели да изнесемо бреме пролећних изазова, пошто ће пола лиге да стрепи у борби за очување статуса. Оптимиста сам, верујем да ћемо, када се буде подвлачила црта, бити пласирани далеко од опасне зоне – поручио је Јован Балабан, председник Слоге.
М. Менићанин

Зелић: Избрисати јесење минусе

Васо Зелић, потврдио је да је важна карика. Главу улогу, одиграо је против Радничког (НП), постигавши гол вредан три бода. Најбољи је био у ремију са другопласираним Јединством из Руменке…
-Бољег пласмана, коштао нас је старт испод очекивања. Лед смо пробили тек у деветом колу. Даћемо све од себе да током пролећних испита избришемо јесење минусе.