Време читања: 3 минута

Војвођанска лига “Север”

Највећи успех у богатој клупској историји Војводине из Бачког Градишта, лидера војвођанског ”Севера”

Јесењу етапу на војвођанском ”Северу”, обележили су фудбалери Војводине из Бачког Градишта, са 12 победа, два ремија и три пораза, уз гол-разлику 40:10. Градиштанци су чак тринаест кола ривале гледали са лидерске позиције и било је праведно да уграбе ловорике, у конкуренције Бајше, Текстилца, Младости (БП), Младости (Т)…
-Остварили смо резултат за поштовање, момци су потврдили да снагом колектива и на крилима одличне енергије могу да сруше сваку препреку. Нико пред њих није поставио императив освајања првог места, али до изражаја је дошао њихов потенцијал, несумњиво за веће домете. Бачко Градиште је постало важна тачка на војвођанској фудбалској мапи. Учинак је огледало озбиљног рада свих структура клуба, јер успех није дошао преко ноћи – каже Горан Кудрић, председник Војводине.
Лазар Дабижљевић (27), најмлађи тренер у каравану, поделио је минутажу на 25 играча. Највише на терену, провео је голман Исидор Милованов (1505 минута), следе капитен Бојан Билбија (1399), Славољуб Дабижљевић (1377), Братислав Јелић (1372), Урош Прерадов (1343), Бојан Ћулум (1324), Бојан Ђекић (1216), Немања Марковић (1035), Никола Ћулум (927), Миодраг Пеленгић (910), Ненад Виновић (839)…
-Милина је радити са овим момцима, небројено пута су ме учинили поносним. Није било панике ни када смо, после два узастопна пораза, препустили лидерску позицију Бајши. Финиш је украсио јесен, из три утакмице, освојили смо девет бодова, уз гол-разлику 15:1 и извадили повратну карту за чело каравана. Поставили смо лествицу високо, поглед се пружа ка Српској лиги, иако има још пуно изазова – истиче Лазар Дабижљевић, тренер Војводине.


Узданица тима, голман Исидор Милованов, одавно је превазишао ранг такмичења. Током свих 17 мечева, бранио је на високом нивоу и слао саиграчима ветар самопоуздања.
-Бодовима смо наплатили мукотрпан рад, никад нас на тренингу није било испод 20 и то је доказ посвећености. Путоказ ка врху, поставили смо одличним стартом, јер смо у првих девет кола остварили осам победа. У екипи је сјајна атмосфера, све је подређено колективу, то нас вуче напред. Свесни смо да ће на пролеће бити много теже, али не плашимо се и једва чекамо да наставимо где смо стали – јасан је Исидор Милованов, хоботница на голу Војводине.
У првом полувремену, стрелци су постигли 17 голова, док су у наставку били прецизни 22 пута, уз један аутогол. Градиштанцима су досуђена четири пенала, нису их бацили у ветар, а од 47 жутих картона, највише је добио пожртвовани Бојан Ђекић (6).
-Трка је била напорна, уз изражено задовољство, имајући у виду да смо успешно прегрмели јесењу етапу. Многи нас нису схватали озбиљно, али нисмо се обазирали на њихове процене да нећемо издржати у истом ритму. Демантовали смо их на терену, дали смо све од себе да будемо освежење. Задовљоство је бити део овакве приче – каже Бојан Ђекић.
У 28. минуту меча у Црвенки, терен је напустио капитен Бојан Билбија (35), истакавши да му је то опроштајни меч, јер жели да стави тачку на каријеру. Тешко је очекивати да промени одлуку, па већ сада треба размишљати о појачању за штоперску позицију, јер млађани Немања Марковић и Давид Кудрић морају уз себе да имају искуснији ослонац.
М. Менићанин

Јелић погодио 12 пута

Братислав Јелић је заокружио импресиван јесењи биланс од 12 голова и пет асистенција, па дели водеће место са листи стрелаца лиге, са Милошем Симићем из Текстилца. Бојан Ћулум је постигао шест голова, прате га Миодраг Пеленгић и Ненад Виновић са по пет…