Време читања: 3 минута

Српска лига “Војводина”

Новосађанима топла зима на + 11

Процена испаљена попут стреле, пред почетак трке у Српској лиги ”Војводина”, да би фудбалери Младост ГАТ, иако новајлије, могли да буду хит првенства, добила је потврду кроз сјајне резултате чете тренера Саше Филиповића. Новосађани су приграбили јесење ловорике, са 11 бодова више у односу на најближе пратиоце Раднички 1912 и ОФК Вршац.
-Пола пута смо успешно прешли. Постигли смо највише голова, одбрана је најбоља у лиги, а уписали смо 15 победа и по свим параметрима смо без премца – каже Елмир Асани, први стрелац екипе са 9 голова.
Сомборци су једини остварили максималан учинак на домаћем терену, режиравши свих 9 победа, уз гол-разлику 30:6, али је у гостима остварен слабији учинак. Душан Јеврић, шеф стручног штаба, преузео је кормило у јеку јесењих битака, успевши да брод преусмери на жељени курс.
-Задовољан сам, екипа је добро функционисала, иако има још простора за напредак. Црта се подвлачи на крају сезоне, наставићемо да играмо офанзивно и да чекамо кикс лидера – истакао је Јеврић.
ОФК Вршац је наставио континуитет одличних резултата из прошле сезоне, предвођен првим стрелцем Војканом Сарајлином и најефикаснијим дефанзивцем лиге Марком Качаревићем, чији потпис је испод 6 погодака.


Тврд орах, нарочито крај Тамиша, где су остварили седам победа и три ремија, били су фудбалери Динама 1945, а Панчевци имају капацитет да трку заврше у врху. Освежење је Тиса из Адорјана, предвођена тренером Томиславом Сивићем и искусним центарфором Марком Матијашевићем.
-Сваку утакмицу, практично смо били гости, јер смо ривале дочекивали у Кањижи. Нема разлога за незадовољство, чак 16 бодова смо освојили на страни, форсирајући отворену игру – истиче Матијашевић.
Високом пласману Радничког из Зрењанина, кумовала је јесен без осцилација, оплемењена запаженим голгетерским учинком Марка Ковачевића, стрелца 11 голова.
Ненад Перовић и Славољуб Ђокић, постигли су 19 од укупно 28 голова Јединства из Старе Пазове, док је ОФК Стари град бољи биланс остварио у улози домаћина, на терену са вештачком подлогом крај Дунава.
Борац из Сакула је дуго био у врху, нанизао шест узастопних победа, а онда све то просуо са шест пораза у низу. Током уводних девет кола, ОФК Бечеј 1918, освојио је седам бодова, али је доласком Михољског лета уследило буђење стрелаца са Тисе и помак ка златној средини.
За разлику од претходних сезона, када се котирао међу пет водећих, Омладинац је у доњем делу. Крста Бојић је погодио 7 пута, запажен је био и Никола Мојсиловић, али недостајали су голови капитена Игора Лежаића, пошто се због повреде из летњег припремног периода касније прикључио.
Хајдук 1912 је први изнад црвене линије, а јесен је обележио сјајни Никола Фуртула, водећи стрелац лиге, већ сада занимљив суперлигашима. Постигао је три гола више, у односу са све саиграче заједно.
-Требали смо да имамо више бодова, али на пар утакмица смо остали без плена у финишу. Ако останем у Кули, даћу све од себе да наставим у истом ритму – истиче Фуртула.
Слога из Чонопље је имала резултатских подвига, попут победа против јесењег првака Младост ГАТ (1:0) и Динама 1945 (1:0), али је платила данак слабог старта, па је у црвеној зони.
У минулој трци, Бачка 1901, била је другопласирана, а уводна кола су наговештавала репризу узлета. Пад је почео у другој половини септембра, па су Суботичани до спуштања завесе победили само ОФК Бечеј 1918 и Војводину 1928 (оба пута 2:1). Ретка светла тачка је голгетер Павле Шљиванчанин.
Прикључак у борби за опстанак држи и Козара, док су Слобода, Дунав и Војводина 1928 закуцани на зачељу. Чета из Старих Бановаца је девет година у континуитету међу српсколигашима, а да би о(п)стала на сцени треба да се догоди чудо, имајући у виду бодовни заостатак и чињеницу да ће испасти најмање шест клубова.
Марко Менићанин

Рума неосвојива тврђава

Рума је остала неосвојена тврђава, фудбалери Првог маја, играли су чврсто и дисциплиновано. Драгослав Петровић је потврдио да је међу најбољим голманима у лиги, док је искусни дефанзивац Александар Радишић уливао сигурност, када је било најпотребније.

Феникс 1995 засијао у финишу

Феникс 1995 је обележио финиш јесењег дела, освојивши 15 бодова из шест мечева. Лука Јованић је уписао 11 рецки у голгетерску колону, Лазар Милутиновић седам…