Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Војводина – Мачва 1:0 (1:0)

Нови Сад, стадион Карађорђе. Судија: Милан Митић (Лесковац). Стрелац: Мркаић у 32. минуту. Жути картони: Кнежевић, Марковић (Мачва).

Војводина: Вуклиш, Деветак, Човић, Зукић, Ђорђевић, Андрић, Дринчић, Ђурић, Мркаић (од 64. Младеновић), Гемовић, Стојковић.

Мачва: Гордић, Ивић, Обровац, Ортиз, Марковић (од 72. Пејовић), Дабић, Мијхаиловић, Зукановић (од 79. Ђукановић), Ристивојевић, Кнежевић, Божић (од 46. Михајловић).

Фудбалери Војводине из Новог Сада потврдили су три бода из Ниша, тријумфом над Мачвом.

Прву шансу имали су домаћи, на центаршут Ђорђевића, Човић је гађао покрај гола. Потом је и Дринчић био непрецизан, шутирао је високо изнад пречке. Шапчани су имали прилику преко Мијаиловића, али је Вуклиш крајњим напором одбио лопту у корнер.

Изабраници Ненада Лалатовића до предности су дошли у 32. минуту, ударац из угла извео је капитен Дринчић, а најбољи у скоку био је Мркаић – 1:0.

До паузе, могле су лале и до удвостручења предности, међутим, прво је Човић након убачаја Зукића погодио спољни део мреже, а затим и Мркаић, није успео да погоди из повољне позиције.

Гости су покушавали да дођу до поравнања, сјајан ударац Мијаиловића са 30 метара неутралисао је голман Вуклиш. Док је, са друге стране, Зукић из петерца пребацио гол.