Време читања: 3 минута

Новосадска лига

Виши ранг није далеко

Годинама уназад, темерински ТСК је у врху Новосадске лиге, али није успео да направи искорак на војвођански ”Југ”, иако је три пута, кроз бараж, тражио пречицу. Поново су Темеринци у трци за виши ранг, остварили су 13 победа, три ремија и пораз, уз гол-разлику 42:6, а испред њих је само јесењи првак Ветерник, са два бода више.
-Летос смо освежили тим у свим линијама, дошла су деветорица играча, а поверење смо указали младом тренеру Александру Миљковићу. Из ове перспективе, евидентно је да смо направили добар потез. Имамо најбољу одбрану у лиги, освојили смо највише бодова у гостима и потврдили да нисмо случајно уз раме лидеру. Предстоји пуно изазова током пролећних битака, планирамо да направимо додатну селекцију кадра, јер смо дефицитарни на појединим позицијама – каже Никола Лазић, председник клуба.
Темеринци могу да се похвале сјајном инфраструктуром. На наткривеним трибинама су столице, а поред два травната терена и теретане, комплекс је употпуњен тереном са вештачком подлогом.
-Доста пажње, претходних месеци, посветили смо том сегменту. Успели смо да заокружимо инфраструктурну причу, недостају само рефлектори, иако смо поставили стубове, па да можемо да кажемо да објекат испуњава прволигашке критеријуме. Стабилни смо на свим нивоима, при чему је општа оцена да је и екипа сазрела да искорачи из оквира ранга такмичења – истакао је Лазић.


Једини пораз, црвено-бели су уписали у Ветернику. Најубедљивије победе, остварили су против Титела (8:0), Хајдука и Сусека (по 5:0), Јединства (4:0)… Јово Пуповац је, са 15 голова, најбољи стрелац. Одлични су ове јесени били и капитен Немања Милосављевић, везиста Владимир Стричевић, голман Драган Војводић, универзалац Милорад Косић, млади Данијел Солдат, дефанзивци Радомир Бобот и Алекса Кнежевић…
-После пораза у Ветернику, остварили смо 12 победа, уз два ремија. На две утакмице, у Петроварадину и Сиригу, успели смо да преокренемо резултат. Момци су били озбиљни, радили смо у одличној атмосфери и то нас је одвело у врх. Иза нас је 17 мечева, у финишу су нас стигли кадровски проблеми, али имали смо лакши распоред, па се то није одразило на учинак – каже тренер Александар Миљковић.
Када су питању кандидати за пласман на војвођански ”Југ”, књига је пала на два слова. Без обзира на чињеницу да ће Ветерник већ у трећем пролећном колу гостовати у Темерину, сви су свесни да тај меч неће одлучити првака.
-Направили смо одличну бодовну залиху и чврст темељ за пролећна искушења. Наш међусобни дуел неће бити одлучујући, пресудиће окршаји са екипама из горњег дела табеле, које могу сваком да помрсе конце. Гостовање у Буковцу је једно од најзахтевнијих, Бачка 1923 је на домаћем терену уписала седам победа и реми, са гол-разликом 22:0, ни ЖСК није поражен код куће… Добро је да у лиги имамо такве клубове, то даје драж првенству – истакао је Александар Миљковић, тренер Темеринаца.
М. Менићанин

Мрежа нетакнута 720 минута

Одбрамбена линија је без премца у лиги, функционисала је попут швајцарског сата, а огледало учинка је чињеница да је мрежа иза леђа голмана Драгана Војводића нетакнута 720 минута.
-Уз помоћ саиграча из одбрамбеног бедема, мрежа мирује од краја септембра. Заслужено смо у трци за виши ранг, имамо капацитет да истрајемо до краја у настојању да први прођемо кроз циљ – рекао је Драган Војводић