Време читања: 3 минута

Српска лига “Војводина”

Финиш поправио утисак

Са скором од осам победа и исто толико пораза, уз два ремија и гол-разлику 28:29, фудбалери Феникса 1995, котирају се у златној средини Српске лиге ”Војводина”, али утисак је да нису приказали све из репертоара. Тек у финишу јесењег дела, почели су да нижу резултате у равни са капацитетима, при чему је крајњи домет несумњиво већи од тренутног пласмана.
Екипу је на старту водио Мирослав Блануша, касније је наставио у Борцу из Шајкаша, док је кормило преузео Милан Вујасин, са помоћником Гораном Џарићем, успевши да покрене ствари у жељеном правцу.
-Од почетка сезоне сам био у стручном штабу, тако да сам одлично познавао кадар, у моменту када сам добио поверење руководства. Сваку утакмицу смо практично били гости, јер су на нашем стадиону у Старој Пазови у току радови, па смо, у улози формалног домаћина ривале дочекивали у Пећинцима. Екипа се стабилизовала у финишу јесењег дела, а резултатски успон је почео после пораза од Хајдука 1912. Током шест наредних кола, освојили смо 15 бодова, уз болан пораз у Панчеву, где смо до надокнаде времена имали вођство и играча више – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.
Скоро сви играчи ће остати у конкуренцији за пролећни део сезоне, а преговори са потенцијалним новајлијама већ су ушли у завршну фазу
-Са петорицом смо се све договорили, преостало је да донесу папире и док то не ураде, не бисмо о именима. Имаћемо јачи тим, иако ни постојећи кадар није показао свој максимум. Из лиге ће сигурно да испадне шест клубова, погледи су усмерени и ка прволигашима са територије Војводине, јер у случају да неко од њих изгуби статус повећава се број путника за Војвођанску лигу. Четири корака смо иза петопласиране Тисе, бодовна разлика је мала и подгрејава наду да можемо да направимо крупнији искорак.
Један од првих потеза, које је искусни стратег повукао, била је прекоманда Лазара Милутиновића, са позиције бека у улогу офанзивца. Епилог је импресиван, рођени Крагујевчанин је постигао седам голова, уз хет-трик против Тисе.

Милан Вујасин

-Милутиновић се одлично се снашао у новој улози, добио је слободу у игри, а одговорио је головима. Привилеговани смо да имамо добре бонусе, а много нам је значио повратак на терен Предрага Милаковића, после саниране повреде. Тежили смо отвореном надметању у сваком мечу, доказ томе је гол-разлика. Има простора да будемо успешнији. Не сме да нам се понови ситуација, попут пораза од Козаре (2:4) или ремија против последњепласиране Војводине 1928 (1:1). Такви киксеви могу скупо да коштају – јасан је Милан Вујасин, шеф стручног штаба.
Поред голмана Луке Крстовића, бонус у тиму, био је Зоран Зејић (19), бивши играч Мачве из Шапца.
-Имао сам адекватну минутажу, трудио сам се да оправдам поверење стручног штаба. Постигао сам три гола, имао неколико асистенција и сматрам да могу још боље, што се од мене и очекује. Стартовали смо испод очекивања, то је била кочница за бољи пласман. Донекле смо се искупили у последњих шест кола, када смо остварили пет победа. Криво је ми због прекида првенства, таман смо ушли у жељени ритам. Пролеће ће да буде теже, пуно клубова може да дође у ситуацију да стрепи за опстанак. Верујем да ћемо на време да упловимо у мирне воде – истакао је Зоран Зејић.
Уместо некадашњег стабилног српсколигаша Братства 1946, фудбалску одисеју је наставио Феникс 1995 и има обавезу да буде подједнако успешан, чак и да помери лествицу навише. Потенцијал постоји, потребно је мало времена да би прича уклопила у жељени оквир, а онда ни Прва лига неће бити далеко…
М. Менићанин

Јованић стрелац 11 голова

Осморица играча Феникса 1995 су се уписала у листу стрелаца, а на врху пирамиде је Лука Јованић (25), са 11 голова:
-Могли смо да будемо пар степеника боље пласирани, али битно је да нисмо изгубили корак. Свако може сваког да победи, биће мина и на пролеће, покушаћемо да их избегнемо и да поглед на табелу учинимо лепшим.