Време читања: 2 минута

Супер лига Србије

Изабраници Бранка Жигића зимују на шестом месту Супер лиге Србије.

У дебитантској сезони у елитном рангу, под вођством Драгана “Гаге” Радојичића остварили су пласман у плеј-оф, а у претходној која је прекинута због ковида-19, а затим и настављена крајем маја, Сланобарци су завршили на 12. месту са 30 бодова.

Ове сезоне, уз појачан играчки кадар, до бројке 30 стигли су након 14 одиграних рунди, да би до краја јесење етапе укњижили још две победе па са 36 освојених бодова, играчи млађег новосадског суперлигаша, иду на одмор.

Најбољи стрелац је капитен Бабић са пет првенствених погодака, талентовани Живојиновић уписао је четири, а Миросављев три. Mреже противника тресли су још и Пејић, Кнежевић, Леандро и Митровић.

Леви бек, Бојан Ковачевић био је најстандарднији, одигравши све мечеве (19). Поред њега велики терет јесењих изазова изнели су голман Петрић, Живојиновић, Митровић, Миросављев, Леандро, Којић, Илић, Пејић, Бабић, Милошевић, Андрејевић, Кнежевић и Галић. Печат на остваривање сјајних резултата ставили су и Јоковић, Миленковић, Весић, Јовановић, док су кроз захтевну трку шансу добили и голман Елесин, Башановић, Јанковић, Глушчевић, Паповић, који ће на зимским припремама покушати да се наметну и остваре веће минутажу у наставку.

Сланобарци су кренули силовито, након стартних победа против Рада и Златибора ремизирали су са Металцем и Бачком, против актуелног шампиона пружили снажан отпор. Серија од четири тријумфа отпочела је у Суботици победом над Спартаком, настављена на “Карађорђу” против Пазараца и ТСЦ-а. Пролетер је савладао и једног од претендената за највиши пласман, екипу Чукаричког на Бановом брду – 1:2. Низ је прекинут ремијем са Вождовчанима (1:1), a без голова одиграли су у Лучанима са домаћом Младошћу. Потом савладан је и крушевачки Напредак, а бодови за којима Пролетер највише жали јесу из дуела са Партизаном, када су поражени голом Холендера у судијској надокнади. У последње четири јесење рунде, половичан учинак имали су Новосађани, две победе и два пораза.

У Купу, тренер Жигић шансу је дао играчима са мањом минутажом, прва препрека је успешно преброђена (победа у Пироту), а заустављени су у градском дербију поразом од Војводине – 0:2.

Следи пауза, а како је шеф струке најавио, прозивку пред зимске припреме обавиће почетком јануара.

фото: https://www.instagram.com/fkproleterofficial/?hl=sr