Време читања: 2 минута

Српска лига “Војводина”

Илић и Димитрић на списку

Није пуно времена протекло од момента када су у Фениксу 1995 отворили конкурс за центарфора, па до успешног епилога преговора са Георгијем Илићем (25), нападачем Првог маја.

Муњевита реакција, била је неопходна, јер је први стрелац Лука Јованић (11 голова) прешао у Младост ГАТ, оставивши наследнику на одговорној позицији задатак да буде бар подједнако успешан.

Клупски оперативци, појачање су пронашли на месту где Фрушка гора пада у загрљај сремској равници. Од Руме до Старе Пазове, није велика раздаљина, па ће Илић имати све услове за брзу аклиматизацију, уз битну ставку у том домену – није променио лигу. Током каријере, био је у Војводини, Радничком 1923, ЧСК Пивари, Радничком (СМ), Кабелу, Цементу и Напретку.

Задовољно руке трља Милан Вујасин, шеф стручног штаба, са помоћником Гораном Џарићем, имајући у виду чињеницу да се кадровски мозаик допуњује играчима недостајућег профила.

-Свесни смо на којим позицијама смо дефицитарни и где је неопходно направити додатну селекцију. Пуно смо голова примили током јесени, па смо ангажовали и двојицу штопера. Истовремено, нисмо занемарили ни офанзивни сегмент. На добром смо путу да ангажујемо све играче са листе жеља – рекао је Милан Вујасин.

Свесни да без голова нема ни бодова, председник Стојаковић и сарадници, пронашли су исту таласну дужину и са офанзивним везистом Александром Димитрићем (Раднички 1912). Рођен је 1996. године, а пре епизоде у Сомбору, бранио је боје ОФК Бачке, Радничког 1923, Јединства (СП), Колубаре… Био је дуго на скенеру, а процена је да може да буде замајац још бољим резултатима.

Конкуренцију у одбрамбеној линији, заоштрили су Марко Булат (БСК 1925, Батајница) и Јован Качаревић (Борац, Сакуле), а на списку новајлија су још везисти Дејан Галић (Борац, Сакуле) и имењак Шалипур (Студентски град).

Иако прелазни рок званично почиње 11. јануара, Феникс 1995 је активности око довођења појачања подигао на највиши ниво, сходно плану да главни део посла на том пољу оконча у овој години. Судећи по брзини којом се одмотава клупо кадровских освежења, биће још тектонских подрхтавања у сремској равници.

М. Менићанин

 

Kвартер отишао

На таласу промена у играчком кадру, наметнуло се и питање одлазака, а поред Луке Јованића, зелено светло добили су Владимир Мандић, Стефан Матовић и Стефан Секулић.