Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Југ”

Јaрачани заоштрили конкуренцију међу голманима

На Ливадици су засукали рукаве око реализације списка новајлија, а Ненад Рајић, шеф стручног штаба Младости, као некадашњи голман, имао је последњу реч око ангажовања чувара мреже. Са задовољством у гласу, саопштио је да је постигнут договор са Светозаром Боројевићем (24) из темеринске Слоге.

-Заоштрили смо конкуренцију, било је то неопходно, да бисмо избегли главобољу, као у финишу јесењег дела, када су обојица голмана добила црвене картоне. У току следеће седмице, очекујемо долазак нападача и везисте. Бићемо јачи, желимо међу пет водећих, а припреме почињемо 18. јануара – каже Ненад Рајић, шеф стручног штаба.

Јарачани су на осмој позицији војвођанског ”Југа”, а циљ је да играју битну улогу у кројењу табеле. Остала је окосница, са првим стрелцем Андрејом Вучковићем, најбоље оцењеним играчем Александром Ераком, браћом Миланом и Милошем Ковачевићем, Зораном Зукићем, Ђуром Стеванчевићем… Одрешене руке су добили Виде Ивановић, Лука Пантош и Урош Марковић.

-Направили смо добру бодовну залиху, два корака смо иза петопласиране Слободе. Без обзира на чињеницу да ћемо током уводна четири пролећна кола гостовати чак три пута, верујем да можемо задржати корак са екипама из горњег дела. Већ смо договорили седам контролних утакмица, прва је 30. јануара, против Ветерника – рекао је Ненад Рајић, шеф стручног штаба.

М. Менићанин

 

Ковачевић у стручном штабу

Саво Ковачевић иза себе има богату играчку каријеру у Војводини, Пролетеру, Слободи из Ужица, Сент Галену, казахстанском прволигашу Спартаку из Семеја… Јесенас је био на терену, углавном је улазио у финишу, док ће за наставак трке имати нову улогу, као помоћник у стручном штабу.