Време читања: 2 минута

Новосадска лига

Чекамо кикс лидера

Сезонама уназад, темерински ТСК је у врху Новосадске лиге, а у улози најбољег стрелца је Јово Пуповац, неуморна ”десетка”. Ни јесења етапа није била изузетак, јер је одлични офанзивац постигао 15 голова и дао огроман допринос освајању друге позиције. Темеринци су остварили 13 победа, три ремија и пораз, уз гол-разлику 42:6 и на пролеће их очекује трка удвоје са лидером Ветерником за пласман на војвођански ”Југ”.
-Три пута нисмо успели преко баража да пронађемо пречицу ка вишем рангу, можда је суђено да то буде кроз директан пласман. Иза нас је успешна јесен, играли смо без осцилација, а једино слабо издање било је против Ветерника. После тог пораза, остварили смо 12 победа и два ремија, док смо на две утакмице, у Петроварадину и Сиригу, успели да преокренемо резултат. Имамо и најбољу одбрану у лиги, није капитулирала 720 минута – каже Јово Пуповац.
Упркос доброј бази, црвено-бели планирају појачања у свим линијама, а први је стигао Милан Ђанковић (27), бивши играч Новог Сада, БСК Борче, Радничког (Шид), Јединства из Руменке…


-Исто смо годиште, може да игра на више позиција у офанзивном реду и верујем да ће нам помоћи да будемо још ефикаснији. У екипи је сјајна атмосфера, тренер Александар Миљковић је млад, али нас добро познаје и све је укомпоновао у складну целину. Драго ми је због голова, то ми је у опису задатака, а заслуга су целе екипе. Надам се да ће их бити и у наставку трке, када ће се ломити копља око првака. Било би лепо да Темерин, поред Слоге, добије још једног војвођанског лигаша.
Најубедљивије победе, Темеринци су остварили против Титела (8:0), Хајдука и Сусека (по 5:0), Јединства (4:0)…
-Чујем да ће бити још новајлија, нема сумње да ћемо, кроз додатну селекцију, остати конкурентни у борби за прво место. Међусобни окршај са Ветерником неће бити одлучујући, пресудиће окршаји са екипама из горњег дела табеле, које могу сваком да помрсе конце. Морамо да наставимо у истом ритму и да чекамо кикс лидера. Сазрели смо за крупнији искорак – закључио је Јово Пуповац.
М. Менићанин

Јово Пуповац