Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Југ”

Путоказ за већу сцену

После одласка Александра Ерака у Крупу, премијерлигаша БиХ, на Ливадици су били принуђени да реагују, па је опрему Младости из Бачког Јарка задужио Адис Куртиши (20). Српсколигашко искуство је стекао у ОФК Бечеју 1918, прошао је школу Војводине и може да игра на више позиција у везном реду.

-Са пет година сам почео да тренирам фудбал у Кабелу, касније сам прешао у фудбалску школу Професор Болесников, да би ме потом пут одвео у Војводину, где сам, као и у Бечеју, сарађивао са тренером Миланом Белићем. Деценију и по се дружим са лоптом, увек сам давао максимум, јер нисам научио да импровизујем. Волим да асистирам нападачима, али не устручавам се ни да шутирам са дистанце – каже Адис Куртиши.

Силазак степеник ниже, из српсколигашких оквира на војвођански ”Југ”, не сматра кораком уназад.

-Из Младости су двојица играча, у кратком интервалу, отишла у Премијер лигу БиХ, а то значи да и ”Југ” може да буде путоказ за већу сцену. Разговарао сам са тренером Ненадом Рајићем, предочио ми је планове и нашли смо се на истој таласној дужини. Верујем да ће се поклопити добри клупски резултати и адекватан лични учинак, чиме ће задовољство бити двоструко – нагласио је Куртиши.

Био је жеља тренера Ненада Рајића, приметио је његов потенцијал, уз процену да ће међу плаво-белима да заблиста пуним сјајем. Милан Кљајић, председник клуба, дао је зелено светло.

-Oчекујем да оправда поверење и да му Младост буде одскочна даска у каријери. Нисмо још закључили списак новајлија, свесни смо на којим позицијама је неопходно да заоштримо конкуренцију. Нећемо бити слабији, желимо међу пет водећих и то је реалан циљ – јасан је Ненад Рајић.

Пре младог везисте, Јарачани су ангажовали голмана Светозара Боројевића из темеринске Слоге, чиме су отклонили главобољу, због чињенице да су им обојица чувара мреже поцрвенела у финишу јесење етапе.

М. Менићанин