Време читања: < 1 минут

Првотимци Војводине из Бачког Градишта на цени

После голмана Исидора Милованова (ОФК Бечеј 1918), још двојица првотимаца Војводине из Бачког Градишта, јесењег првака војвођанског ”Севера”, каријеру ће наставити на српсколигашкој позорници.
Ненад Виновић, везиста рођен 1996. године, узео је папире и задужио опрему Козаре из Банатског Великог Села, мотивисан изазовом вишег ранга и жељом да помогне у борби за опстанак. Током каријере, бранио је боје Јединства из Новог Бечеја, новосадског Пролетера, БСК Борче, Сенте, Будућности (Гложан) и Јединства из Бочара. Годину дана је носио дрес Војводине, а у јесењем делу сезоне је имао запажен учинак. На терену је провео 839 минута, постигавши пет голова, уз 10 асистенција.
Крај Тисе се враћа Урош Прерадов (18), перспективни леви бек. Каријеру је почео у ОФК Бечеју 1918, а наставио у суботичком Спартаку, одакле је и дошао међу Градиштанце. Јесенас је оставио одличан утисак, иако је био међу најмлађима. Уписао је 1343 минута, постигао гол и два пута асистирао стрелцима.
Нема сумње да су одласци првотимаца у виши ранг доказ квалитетног рада у претходном периоду, али истовремено, пред руководство Војводине, намећу задатак да благовремено реши питање њихових замена, имајући у виду да припреме почињу 16. јануара и да предстоји одбрана трона.
М. Менићанин