Време читања: 2 минута

Војвођанска лига “Север”

Војводина из Бачког Градишта кренула у одбрану трона, стигла тројица новајлија

Мотивисани жељом да одбране трон на војвођанском ”Северу”, са радом су почели фудбалери Војводине из Бачког Градишта, а на првом тренингу у СЦ ”Ђорђе Тапавица – Џоја”, била су 24 играча. Имајући у виду одличне јесење резултате, није изненађење да су скоро сви првотимци на мети других клубова, а тројица су отишла у српсколигашке екипе. Виђена су и нова лица, штопер Стефан Шијачић (Младост, Турија), голман Боривој Бабин (Србобран) и нападач Костантин Курјачки (Младост Радост).
-Одласци у клубове из вишег ранга су доказ озбиљног рада у минулом периоду, али истовремено обавеза да пронађемо адекватне замене. Ненад Виновић, са пет голова и десет асистенција, препоручио се Козари, док су голман Исидор Милованов и млади дефанзивац Урош Прерадов одлучили да се врате у ОФК Бечеј 1918. Нисмо седели скрштених руку, стигле су прве новајлије, а биће још освежења у свим линијама – каже Горан Кудрић, председник Војводине.
Одбрамбена линија је остала без капитена Бојана Билбије (35), одлучио је стави тачку на каријеру, пошто је са Војводином, за две године прескочио два ранга такмичења. Жеља свих је да остане део приче, кроз улогу у стручном штабу.
-Свесни смо тежине задатка у одбрани трона, али не постоји притисак. Уколико нам пут ка Српској лиги остане отворен, нећемо калкулисати, а ако се коцкице не поклопе, то неће бити смак света. Најбитније је да смо на таласу позитивне енергије и да је Бачко Градиште важна тачка на фудбалској мапи – нагласио је Горан Кудрић, председник клуба.
Најмлађи тренер у лиги, Лазар Дабижљевић (28), оставио је препознатљив рукопис, током јесењих изазова, инсистирајући на дисциплини, па је одбрана без премца у лиги. Капитулирала је десет пута, док је на девет мечева мрежа остала нетакнута.
-Прија поглед са врха, заслужено смо испред конкурената, а биће пуно теже у наставку првенства, јер нас сви гледају озбиљније. Остали смо без четворице првотимаца, али уложићемо довољно труда и енергије да бисмо поново скоцкали рескпектабилан састав – истиче тренер Лазар Дабижљевић.
Од играча, који су изнели терет јесењих мечева, били су водећи стрелац лиге Братислав Јелић, Славољуб Дабижљевић, Бојан Ђекић, Немања Марковић, Миодраг Пеленгић, Бојан и Никола Ћулум…
-Лествицу смо поставили високо, од нас се очекује да наставимо у истом ритму. Имао сам понуде из вишег ранга, али одлучио сам да останем и помогнем у борби за прво место. Јесенас сам постигао 12 голова, био бих задовољан репризом учинка – нагласио је Братислав Јелић, високи нападач.
М. Менићанин

Мечеви на вештачкој подлози

Серија од седам контролних утакмица почиње 23. јануара, а ривал је АФК из Аде. Договорене су још провере са Новим Садом 1921, Радничким 1912, Младости (Бачки Јарак), ЖСК-ом, темеринском Слогом и Хајдуком из Дивоша. Градиштанци ће мечеви играти у Бечеју, на терену са вештачком подлогом.

ФОТО: М. Менићанин