Време читања: 2 минута

Душан Медић тренер Србобрана дао зелено светло

Зимски амбијент на стадиону у Шумици, није одложио први тренинг фудбалера Србобрана, јер су га реализовали у спортској дворани, под вођством тренера Душана Медића. Србобранци су јесењи део трке на војвођанском ”Северу” завршили изнад црвене линије, али немају миран сан и предстоји им борба за опстанак. На прозивци је било 20 играча, без искусног Саше Гленџе, који се вратио у матични клуб, Његош из Ловћенца.
-Оптимисти смо и верујемо да ћемо, када се буде подвлачила црта, бити у мирној луци. Са две везане победе у финишу јесени, поправили смо шансе да остваримо циљ. Играчки кадар ће претрпети промене, свесни смо на којим позицијама смо дефицитарни, па смо посвећени ангажовању квалитетних новајлија. Неопходна нам је додатна енергија – каже Душан Медић, тренер Србобрана.


Посматрано кроз призму гол-разлике (23:28), приоритет је јачање одбрамбене линије, уз стварање шире играчке лепезе, јер кратка клупа не гарантује резултатски узлет.
-Пуно је препрека на путу од опстанка, али смо спремни да озбиљним радом, кроз додатну селекцију играча, остваримо амбиције усмерене ка стварању стабилног војвођанског лигаша. Задовољство је сарађивати са председником Немањом Перендићем, од првог дана смо на истој таласној дужини и верујем да ћемо заједничким снагама изнети бреме изазова – истакао је Душан Медић, тренер Србобрана.
Током припремног периода, Србобранци ће одиграти шест контролних мечева, а серија почиње 31. јануара, када ће угостити 2. октобар из Кумана.
М. Менићанин