Време читања: 2 минута

У сусрет пролећним изазовима, кренули су и фудбалери Слоге из Темерина, под вођством тренера Бранислава Антића, а предстоји им борба за опстанак на војвођанском ”Југу”. Прича око формирања играчког кадра, није завршена, прве новајлије су голман Лука Глишић и нападач Милан Грубовић (Јединство, Руменка), док у уводној седмици припрема треба да се прикључе још четворица.
-Свесни смо да су нам неопходна појачања, најбрже и најлакше смо се договорили са Глишићем и Грубовићем. Истовремено, не могу да разумем да неколико играча, чије смо услове прихватили, преко ноћи погазе реч и окрену на другу страну. То говори да им недостају људски квалитети, па је и боље да нису задужили опрему. Многи прецењују могућности, лицитирају са нереалним цифрама и форсираћемо младе снаге – каже Јован Балабан, председник Слоге.


На првом тренингу, било је 17 играча, оправдано су изостали Немања Грујић, Алекса Мијаиловић и Предраг Марковић.
-Није лако ангажовати квалитетна појачања у трци са српсколигашима и клубовима из наше лиге, са амбицијама да се домогну вишег ранга. Пружамо се у складу са могућностима, не обећавамо куле и градове, већ оно што можемо да испоштујемо у договореном року. Имамо добру базу, али неопходна је додатна енергија.
Из јесењег дела сезоне, недостају голман Светозар Боројевић (Младост, Бачки Јарак), Бојан Видовић и Зоран Обрадовић (Младост, Турија), а одрешене руке је добио и Филип Пожарев.
-Сами смо криви, због позиције на табели, узроковане бројним јесењим минусима. Повољна околност је да нисмо изгубили корак са конкурентима и да је бодовна разлика мала. У уводна четири кола, три пута смо домаћини, а то је прилика да дођемо до кисеоника. Из лиге ће да испадну најмање четири клуба, верујем да ћемо бити у мирним водама, када се буде подвлачила црта – рекао је Јован Балабан, председник Слоге.
Серију од шест контролних утакмица, Темеринци почињу 30. јануара против Индекса.