Павле Лежаков, председник Рудара из Врдника: Циљ опстанак

У сусрет првом пролећном колу разговарали смо са господином Павлом Лежаковим, председником Рудара из Врдника, који се такмичи у ПФЛ Сремска Митровица. Имајући у виду да екипу са клупе предводи новосадски тренер Жељко Новаковић, а да већи део тима чине играчи са новосадског подручја, алфа и омега Рудара биће идеалан саоворник.

Рудар се тренутно налази на 17. месту ПФЛ Сремска Митровица. Међутим, председник је уверен да ће заблистати на пролеће…

Како сте задовољни одрађеним у прелазном року?

-Прелазним роком морам бити задовољан, с обзиром на чињеницу, да у нашем клубу као и већини других клубова влада нестабилна финансијска ситуација. Драго ми је да Рудар има светлу будућност, јер смо довели већину играча који имају око 20-ак година.

Како коментаришете учинак у припремном периоду?

-Припремне утакмице не морају да покажу ништа, али и могу. С обзиром да смо довели велики број играча који се међусобно не познају, тренер је испробавао разне варијанте и саме играче је мењао по разним позицијама с тим у вези и резултати иду у прилог. Сврха пријатељских утакмица није резултат него да се екипа уира, као што сам рекао и испробају разне варијанте, пружи шанса младим снагама да се докажу и наметну.

Циљеви на пролеће…

-Наш основни и превасходни циљ је опстанак у лиги као и уигравање екипе на дуже стазе.

Од којих играча очекујете да покажу праву вредност на пролеће?

– После “неуспешне” прве полусезоне захтевам да се направи неки континуитет. Верујемо у добре резултате у наставку. Од Милана Лужајића очекујем добра издања, јер је одлично одрадио припреме и рецимо Немања Папак и његов имењак Мајкић, у њих полажем наде да ће да “решавају” утакмице, не бих занемарио ни остале, могуће да ће још неко искочити из колектива.

Тежак задатак очекује изабранике Жељка Новаковића у првом пролећном колу, Рудар дочекује амбициозни Напредак из Попинаца…

-У госте нам долази екипа Напретка из Попинаца која се налази на другом месту. Ангажовали су неколико новајлија, а у контролним утакмицама се нису баш показали. Ово је веома битна утакмица за њих. Дефинитивно, желе да исправе ствари и пронађу неку нову енергију. Због свега тога пред нама је озбиљан посао, да бисмо дошли до победе морамо бити спретнији и концентрисанији свих 90 минута.

Расположен за разговор Лежаков је додао…

-С обзиром на све што се догађало у клубу и око њега, драго ми је што се коначно кренуло у неком бољем правцу. Добио сам прилику да будем председник клуба са 101 годином традиције, што ми је изузетна част с обзиром на то да сам као дете прошао све селекције у клубу. Не оптерећује ме што “лоше” табеларно стојимо, али се надам да ће у некој скоријој будућности, Рудар доћи на место које заслужује наспрам услова и популације, а то је четврти ранг такмичења – истакао је председник Рудара.

Захваљујемо се господину Павлу Лежакову на издвојеном времену и желимо му много среће и успеха у наставку првенства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *