Време читања: 2 минута

Фудбалери Феникса 1995 други пут ове сезоне ремизирали против лидера Младост ГАТ

Испрсили су се фудбалери Феникса 1995 пред лидером, одигравши нерешено против Младост ГАТ (2:2), а пут до бода су пронашли у другом минуту надокнаде. Марко Зечевић, џокер тренера Милана Вујасина, само што је ушао у игру, постигао је погодак вредан ремија са укусом победе против одличних Новосађана.

-Дубинску лопту је послао Милутин Јеловић, прелетела је дефанзивце гостију. Приметио сам да је голман направио краћи излет, нисам оклевао, па сам га пребацио и погодио за бод. Одиграли смо пожртвовано, у високом ритму и треба овако да наставимо. Новосађани имају одличан тим, заслужено су на врху, а показали смо да и са најбољима можемо у трку – нагласио је Марко Зечевић.

Борбу са чуварима, константно је водио Георгије Илић. Средином другог полувремена, могао је да се упише у стрелце, али није био прецизан и сачекаће на дебитантски погодак. Можда му инспирација буде бивши клуб Први мај, наредни ривал.

-Дошли смо у вођство у финишу првог полувремена, али брзо смо га прокоцкали, јер су гости изједначили у следећем нападу. У наставку, било је шанси на обе стране, Дејан Галић и ја смо могли да преломимо меч у нашу корист, али лопта није хтела у мрежу. Упорност се исплатила у надокнади, ово је рецепт и за наредне изазове – истиче Георгије Илић.

У одличном издању, представио се новајлија Александар Димитрић (24), некадашњи играч Радничког 1912, ОФК Бачке, Радничког 1923, Јединства (СП) и Колубаре.

-Драго ми је да сам у првој званичној утакмици постигао гол, то ће ми бити стимуланс за још боље партије. Играло се у високом ритму током свих 90 минута. У екипи је одлична енергија, желимо да пролеће обојимо позитивним резултатима и да поглед на табелу учинимо лепшим. Очекује нас поново озбиљан ривал, Први мај, уз задатак да надмудримо једну од најбољих одбрана у лиги – јасан је Александар Димитрић.

Бонус на голу, Лука Крстовић, одбранио је пар тешких удараца. Код поготка Вукашина Јелића и пенала Марка Ренића, није могао пуно да учини.

-Када се у јуну буде подвлачила црта, очекујем да ћемо бити једини тим, који је на оба меча одолео Новосађанима. Наставићемо зацртаним курсом, а рачунајући и финиш јесењег дела, на седам претходних утакмица, поражени смо само у Панчеву. Бод из двобоја са лидером, улио је додатно самопоуздање, морамо да ударимо печат против Првог маја – истакао је Лука Крстовић.

М. Менићанин

Вујасин: Положили испит

Милан Вујасин, шеф стручног штаба, у први план је издвојио борбеност целе екипе:

-Знали смо у сваком тренутку шта желимо, импоновала је борбеност и жеља да потврдимо озбиљност амбиција. Ни преокрет гостију није нас избацио из колосека.