Време читања: < 1 минут

Ремизирали су изабраници Душана Шведића на премијери пролећног дела против појачаних Сусечана – 0:0, тренутно се налазе на 9. месту у Новосадској лиги са 27 освојених бодова. Сутра их очекује финале Купа ФСГНС у ком ће снаге одмерити са лидером Српске лиге група “Војводина”, екипом Младост ГАТ из Новог Сада. Меч се игра на Насељу (15.00).

Голман Шајкаша 1908, Душан Шовљански несавладан у првих 90 пролећних минута, истакао је да његову екипу чека један изузетно тежак меч против врло амбициозних Новосађана који теже да освоје дуплу круну.

-У финалној утакмици очекујем борбу до последњег минута. За противника имамо екипу која је два ранга испред нас и тежи ка пласману у Прву лигу Србије. Изузетно смо мотивисани и желимо да се покажемо у што бољем светлу против фаворизованог ривала.

Чувар мреже Ковиљчана говорио је и о наредним биткама у првенству…

-Лига је изједначена, ништа није као јесенас, многи тимови су се појачали. Свако свакога може да победи што се показало из приложених резултата. Након финала Купа ФСГНС,  у недељу дочекујемо ТСК, једног од претендената за улазак у виши ранг. Покушаћемо да одбранимо домаћи терен, квалитетном партијом направимо искорак ка врху табеле – рекао је Шовљански.