Време читања: 3 минута

Србобранци победили лидера и верују у опстанак на војвођанском “Северу”

Тренутни пласман на табели војвођанског ”Севера”, сваку утакмицу, из угла фудбалера Србобрана, обоји императивом победе и не оставља простор за калкулације. Тако је било и у окршају са лидером Војводином из Бачког Градишта (2:1), чији исход је скројен до одласка на одмор.

-После пораза у Црвенки, нисмо имали избора, морали смо да победимо. Такви мечеви су мач са две оштрице, али играчи су имали озбиљан приступ, лавовска борба им је донела сатисфакцију, кроз освајање три бода. Не напушта нас оптимизам, верујемо да може бити пласирани изнад црвене линије, када се буде подвлачила црта – каже Немања Перендић, председник Србобрана.

Рачунајући и финиш јесењег дела, Србобранци су у доброј форми, јер су из четири меча освојили девет бодова. У наредних 180 минута очекују их гостовања у Новом Кнежевцу и Сомбору.

-Имамо слаб учинак на страни, освојили смо четири бода и морамо да поправимо тај сегмент. Обилић и Раднички су директни конкуренти, верујем у екипу, јер поседује капацитет да настави зацртаним курсом ка опстанку. Србобран заслужује место на мапи војвођанских лигаша. Инфраструктура је на завидном нивоу, реновирали смо клупске просторије, недавно смо поставили систем за заливање и на помоћном терену – задовољан је Перендић.

На релацији руководство – стручни штаб нема шумова, тренер Душан Медић ужива поверење и посвећен је раду. Србобранци одлично гурају и на другом фронту, пошто су извадили визу за полуфинале Купа ПФС Суботица.

-Два пута смо, за две седмице, победили Војводину. Најпре у осмини финала Купа, потом у првенству, то није случајност. Играчи су ме учинили поносним, били су најбољи, када је најтеже, у двобоју са лидером. На време смо постигли два гола, искористивши простор остављен од дефанзиваца гостију, а пред одлазак на одмор смо добили гол из пенала. Није било панике, у сваком тренутку смо знали шта желимо – каже тренер Душан Медић.

Искусни голгетер Радојица Јовановић, са капитенском траком, предводио је саиграче у једној од најтежих битака у досадашњем делу трке. Ставио је потпис испод два поготка и поставио рампу за лидера.

-Није лако играти под притиском, али успешно смо изнели бреме императива. Победили смо лидера, потврдивши да смо спремни да искорачимо ка златној средини. Драго ми је због голова, плод су добре игре целе екипе. Није довољно освајати бодове на домаћем терену, потребно нам је буђење у гостима, јер само серијом позитивних резултата можемо испловити из немирних вода – јасан је Радојица Јовановић, капитен Србобрана.

М. Менићанин

Мијић: Залог за будућност

У школи фудбала је 90 нада, знање им преносе тренери Бранислав Станаћев и Жарко Јоргић, уз координатора Зорана Мијића:

-Чланарина је бесплатна, желимо да окупимо што већи број деце и да их научимо животним вердностима. Не могу сви да постану врхунски фудбалери, битно је да стасају у честите људе. Рад са млађим селекцијама је залог за будућност, клуб је изабрао добар правац.

Лепа прича: Зоран Мијић, Немања Перендић и Душан Медић ФОТО: М. Менићанин