Време читања: < 1 минут

Српска лига “Војводина”

Раднички 1912 – Младост ГАТ 2:1 (1:0)

Сомбор, градски стадион. Судија: Давид Ђумић (Бачка Топола). Стрелци: Антунић у 43. и Швељо у 90. за Раднички, а Швоња у 71. минуту за Младост. Жути картони: Радовановић (Раднички), Радовић, Швоња, Бабић, Слијепчевић (Младост). Црвени картони: Бабић у 90. и Слијепчевић у 90+1. (Младост).

Раднички: Пехиљ, Унковић, Дучић, Швељо, Славуљица, Пјошта (од 46. Милисављевић), Стојаковић, Деспотовић (од 90. Молнар), Гороњић, Радовановић, Антунић (од 66. Лазић).

Младост: Дражић, Слијепчевић, Бабић, Швоња, Гојковић (од 55. Поповић), Ренић, Радовић (од 46. Асани), Јелић (од 77. Јовановић), Спасић, Дивац, Станић (од 74. Вукаљевић).

Дуел две најбоље пласиране екипе припао је чети Душана Јеврића. Мреже су мировале до 43. минута, када се Антонић искупио за промашај на самом старту, погодивши угао. Тотална офанзиву наредио је тренер гостију Филиповић, што је дало резултата, Швоња је поравнао прелепим поготком из слободног ударца. Велика три бода Сомборцима донео је капитен Швељо у финишу игре.

Голман Радничког 1912, Пехиљ спречио је Новосађане да се врате кући непоражени. У другом полувремену Младост је имала више од игре како пре, тако и после изједначења, али само је један погодак завршио у мрежи домаћих.