Време читања: 2 минута

Сигуран пролећни корак

Бодова све је више, па је и поглед на табелу ”Војводине” лепши, када се посматра из угла фудбалера Феникса 1995. Сигурним пролећним кораком освојили су север Баната и померили се ка горњем делу каравана. До краја трке има довољно простора да остваре пројектовани циљ и ускоче међу пет водећих.

Ни захтеван ритам субота-среда, није камен спотицања, између победа против Јединства (3:0) и Козаре (2:0), освојен је бод у двобоју са другопласираним Радничким 1912 – 1:1.

-После тешке утакмице са Сомборцима, отишли смо на мегдан Козари, верујући да можемо да повећамо салдо. Услов је био да будемо озбиљни и посвећени, а играчи су испоштовали договор и постављене задатке. Борбеност је била на жељеном нивоу, на време смо постигли водећи гол, не дозволивши да меч оде у, из нашег угла посматрано, нежељеном правцу – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

Недостајао је Дејан Галић, због црвеног картона, а у конкуренцији није био ни Раде Пејић. На све се надовезала повреда капитена Предрага Милаковића у уводним минутима.

-Никако да комплетирамо редове. Овакве ситуације најбоље илуструју колико је битна широка играчка лепеза. Пејић је изостао због прехладе, док је Милаковић осетио бол у ложи, па смо га одмах извукли из игре, убацивши Милутина Јеловића. Пролећни ритам је добар, из седам мечева, освојили смо 12 бодова, уз пораз у Зрењанину, где смо заслужили више – истакао је Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

Чим се вратио на терен, мрежу је погодио Лазар Милутиновић (22), уписавши 11. рецку у голгетерску колону.

-Корнер је извео Милан Благојевић, био сам добро постављен и ударцем главом проследио лопту иза голманових леђа. Приступ је био озбиљан, трчали смо у истом ритму свих 90 минута. Драго ми је због гола, битан је на пољу самопоуздања, али превасходно драгоцен за даљи помак ка врху. Долазе нам Перлежани, очекујем да наставимо низ – јасан је Лазар Милутиновић.

Други погодак, грешком је приписан Александру Димитрићу, јер је потпис ставио све бољи Георгије Илић. Евидентно му пријају гостовања, претходно је, новајлија из Првог маја, првенац постигао против Јединства.

-Нема лаких ривала у лиги, не желимо да се оклизнемо и за сада гурамо по плану. Прекиди су јако оружје, стварамо доста шанси и из уиграних акција, па стижу комплименти за игру. Црта се подвлачи у јуну, пуно бодова је у оптицају, а важан је континуитет. Можемо са свима у трку, то смо потврдили ремијима са лидером Младост ГАТ и другопласираним Радничким 1912 – нагласио је Георгије Илић.

М. Менићанин

Качаревић положио испит

Јован Качаревић (на слици), успешно је заменио Радета Пејића, положивши испит на бековској позицији. Може да одговори изазовима више улога у дефанзивној линији:

-Тим је на првом месту, чим се подредимо систему, успех не може да изостане. Заслужено смо победили Козару, било је шанси и за убедљивију победу. Припремамо се за Перлежане, са три бода желимо још ближе водећима.