Време читања: 2 минута

Одапете стреле оптимизма

Лепшу увертиру за комшијски дерби, фудбалери Слоге и Младости, нису могли да пожеле, јер су победама подигли самопоуздање пред међусобни окршај, који осим традиционалног ривалитета, носи огроман улог у борби за опстанак на војвођанском ”Југу”.


Темеринци овог пролећа играју добро и постепено бришу јесење минусе. На претходна четири меча, освојили су десет бодова, а мрежа иза леђа младог Немање Ранкова је нетакнута 360 минута. Део заслуга иде на адресу капитена Васе Зелића, диригента одбрамбене линије и стрелца победоносног гола против Подриња.
-Победа против Подриња, била је тек друга у гостима, али дошла је у прави час, да оверимо бодове из окршаја са Сремцем. Успеси имају двоструки значај, не само да су потврдили да сигурним кораком идемо ка циљу, већ су остварени против директних конкурената у борби за опстанак – каже Васо Зелић, штопер Слоге.

Црвено-бели су јесенас поражени на три километра удаљеној Ливадици, па имају мотив да узврате истом мером. Камере су спремне, дерби ће, због великог интересовања, бити преношен уживо.

-Одлично се познајемо међусобно, жао ми је што оба клуба нису на српсколигашкој сцени. Очекује нас тежак испит, комшије су се подигле после убедљивог тријумфа против Хајдука. Ушли смо у добар ритам, оптимиста сам, верујем да можемо до бодова – рекао је Васо Зелић.

Током српсколигашких дана, Милош Ковачевић, носио је дрес Слоге. Касније се вратио у Младост и постао један од главних ослонаца плаво-белих, спреман да одговори изазовима у везном реду, али и на позицији десног бека. Са голом и асистенцијом, обележио је победу против Дивошана (3:0).
-Одиграли смо најбољи пролећни меч, када је било најпотребније. Догорело је било до победе, нисмо имали право ни на реми, иако смо спрам себе имали кандидата за пласман у виши ранг. Вратило нам се за неке раније промашаје, могли смо и убедљивије да славимо, јер смо погодили пречку – истиче Милош Ковачевић.

Јарачани у комшилук одлазе с циљем да поправе учинак на страни, где су освојили само пет бодова.
-Било би лепше да међусобни окршај одлучује о путнику у виши ранг, али околности су такве да оба клуба још нису осигурала опстанак. Улог је огроман, карте су отворене и верујем да нећемо разочарати. Тежак распоред у финишу првенства намеће нам обавезу да јуришамо на три бода – истакао је Милош Ковачевић.
Стреле оптимизма су одапете…
М. Менићанин

Остали парови 27. кола Војвођанске лиге Југ су:

16.30

субота

Ц. звезда (НС) – Сремац Војка

Раднички (НП) – РФК Нови Сад

недеља

Индекс – Подунавац 10.00

Јединство (Р) – Слога Ердевик

Борац (Ш) – Подриње

Будућност (СН) – ОФК Југовић Каћ

Јадран – Слобода (ДТ)

Хајдук Дивош – Цемент