Време читања: 3 минута

Српска лига “Војводина”

У Првој лиги Србије такмиче се три клуба која територијално припадају Фудбалском савезу Војводине, а то су Кабел, Раднички (СМ) и Железничар Панчево. Новосађани се налазе у самом врху, док Митровчани и Панчевци са 44 освојена бода, имају све у својим рукама када је у питању опстанак у прволигашкој конкуренцији, што може и те како позитивно да утиче на тимове из Српске, али и војвођанских лига.

Кренимо редом, у Српској лиги “Војводина”, тренутно стање на табели говори да до краја неће бити неких тектонских промена у поретку тимова који се такмиче у трећелигашкој конкуренцији. Младост ГАТ из Новог Сада математички је осигурала прву позицију и бараж за Прву лигу Србије. Што се тиче борбе за сачување статуса и ту је ситуација и више него јасна, шест клубова ће у нижи ранг, Војводина 1928, Дунав, Слога (Ч), Козара, Бачка 1901 и Слобода (НК) су већ виђени као четвртолигаши. Јединство из Старе Пазове налази се изнад црвене зоне и по свему судећи задржаће статус српсколигаша по тренутној ситуацији (у ПЛС), али… Уколико првак СЛВ не прође бараж, испашће и седми тим са дна, а то су након 33. рунде – Пазовчани (територијално ВФЛ “Југ”)…

Ко ће где? (након 33. кола)

МЛАДОСТ ГАТ – Бараж за улазак у Прву лигу Србије

ВОЈВОДИНА 1928 – ВФЛ “Исток”

ДУНАВ – ВФЛ “Југ”

СЛОГА (Ч) – ВФЛ “Север”

КОЗАРА – ВФЛ “Исток”

БАЧКА 1901 – ВФЛ “Север”

СЛОБОДА (НК) – ВФЛ “Исток”

У сезони 2021/22 такмичиће се 16 тимова у Српској лиги “Војводина”.

Војвођанска лига “Југ”

На “Југу” изненађењима нема краја, претенденти за Српску лигу, смењују се на врху из викенда у викенд. Јединство из Руменке води на табели, са два бода више од Шајкашана, а пет од Дивошана, односно шест од жуто-плавих. ОФК Југовић и Јадран од наредне сезоне такмичиће се у петом рангу такмичења, Каћани у Новосадској, а Голубинчани у ПФЛ Сремска Митровица. Црвена звезда из Новог Сада је са малим шансама за опстанак, а ту су још и Подриње као и Сремац из Војке. У нешто бољој ситуацији налазе се Будућност (СН), Младост (БЈ), Подунавац, Раднички (НП) итд. са лепим изгледимa да се и у сезони 2021/22 нађу у истој конкуренцији. Са “Jуга” ће најмање пет клубова у нижи ранг, а онај шести зависиће искључиво од крајњег учинка лидера Српске лиге и од тога ко ће завршити на 14. месту у СЛВ.

Ко ће где? (након 29. кола)

ЈЕДИНСТВО РУМЕНКА – Српска лига “Војводина”

ОФК ЈУГОВИЋ – Новосадска лига

ЈАДРАН – ПФЛ Сремска Митровица

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА НС – Новосадска лига

ПОДРИЊЕ – ПФЛ Сремска Митровица

СРЕМАЦ ВОЈКА – ПФЛ Сремска Митровица

У сезони 2021/22 такмичиће се 16 тимова у ВФЛ “Југ”.

Новосадска лига

Ветерник је спреман за повратак на мапу фудбалске Војводине, са пет бодова више у односу на другопласирани ТСК, који ће као и претходних сезона морати у доигравање за улазак у четврту лигу. Три последњепласирана тима ће у Градску лигу Нови Сад, као и број клубова који испадну из ВФЛ “Југ”, а територијално припадају Фудбалском савезу града Новог Сада, Општинском фудбалском савезу Тител-Жабаљ.

Ко ће где? (након 27. кола)

ВЕТЕРНИК – ВФЛ “Југ”

ТСК ТЕМЕРИН – Бараж за попуну ВФЛ “Југ’ (са другопласираним из ПФЛ Сремска Митровица)

ХАЈДУК ЧУРУГ – Градска лига Нови Сад

СУСЕК – Градска лига Нови Сад

ТИТЕЛ – Градска лига Нови Сад

БАЧКА БЕГЕЧ – Градска лига Нови Сад

БАЧКА 1923 – Градска лига Нови Сад (као пети уколико ТСК не прође бараж)

У сезони 2021/22 такмичиће се 16 тимова у Новосадској лиги.

Градска лига Нови Сад

Динамо из Будисаве и Борац (Нови Сад) крупним корацима корачају ка Новосадској лиги.

Све је ово нагађање имајући у виду шта се све претходних година дешавало у српском фудбалу.

Дошли смо у ситуацију да гледамо како првак не улази у виши ранг, а са 11. места, ипак се, напредује у исти… Да не бисмо поново гледали идентичне ствари, у српском фудбалу је једино и право решење СМАЊЕЊЕ БРОЈА ТИМОВА У ЛИГАМА! ЗА БОЉИ ФУДБАЛ, ЗА СРБИЈУ НА ВЕЛИКИМ ТАКМИЧЕЊИМА!