Време читања: 3 минута

БЛИСТАЛИ РАДЕ ПЕЈИЋ И АЛЕКСАНДАР ДИМИТРИЋ

Играч мање три бода више

Трећом узастопном победом, фудбалери Феникса 1995, поправили су пласман на табели Српске лиге ”Војводина”, па им тренутно недостају два корака од циља прокламованог с почетка трке – пласмана међу пет најбољих.
У одбројавању до отварања новог стадиона у Старој Пазови, планираног за 29. мај, госте из Нових Козараца, као и све ривале ове сезоне, угостили су у Пећинцима, а Сувача им је постала талична, јер не знају за пораз од 17. октобра и непријатне епизоде са Хајдуком 1912 – 2:4. Слобода је пружила добар отпор, али пресудио је квалитет, проткан инспирацијом двојице вансеријских играча, Радета Пејића и Александра Димитрића.
-Три кола пре спуштања завесе, за два бода, пребацили смо јесењи учинак, када смо освојили 27 бодова. Поглед на табелу је све лепши, цело пролеће играмо у добром ритму, а тако је било и против Слободе, иако смо од 16. минута били са играчем мање. Искључење офанзивца Марка Зечевића, који је на претходних седам мечева у низу погађао мрежу, изнудило је рокаде у формацији, али циљ смо остварили. Гостујемо у Сакулама, имамо обавезу да против одличног Борца потврдимо да поседујемо покриће у борби за висок пласман – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.
Домаћини су имали офанзиван приступ, Зечевић и Галић, током уводних десет минута, могли су откључају браву ривала, чији бедем је попустио тек пред налетом Радета Пејића, подједнако сналажљивог у улози стрелца и асистента.


-Разменио сам дупли пас са Димитрићем, утрчао између двојице дефанзиваца гостију и из прве послао лопту у даљи угао. Гости су изједначили поготком за ТВ шпице, то нас није пореметило, већ смо наставили да опседамо гол ривала. Милаковић је убацио лопту у казнени простор, био сам бржи од противничког бека и из тешке позиције погодио мрежу. Пуно времена смо играли бројчано ослабљени, често сам се убацивао напред да бих помогао да сломимо отпор Слободе и на крају смо заслужено освојили бодове – истиче Раде Пејић, некадашњи играч Инђије, Младости из Лучана, Пролетера и ОФК Грбља.
Терен је био расквашен, киша је посустала у моменту, када је Слобода, преко Неђе Гавриловића, изједначила – 2:2. Тада је нишан подесио двоструки стрелац Александар Димитрић и за три минута преломио меч.
-Било је доста шанси на обе стране, по терену тешком за игру. Драго ми је због победе, оправдали смо улогу фаворита, а подударило се и да повећам голгетерски салдо, па је задовољство двоструко. Приметан је напредак у игри, иако смо били лишени помоћи Милутиновића и Цвјетиновића. Контру је повукао Пејић, био сам окружен тројицом и са ивице казненог простора савладао голмана. Убрзо је све било готово, за 4:2, голман Лазић је дегажирао лопту, имао сам брисан простор и решио ребус – истакао је Александар Димитрић, офанзивац потенцијала за сцену већу од српсколигашке.
М. Менићанин

ГОЛМАН ЛАЗИЋ АСИСТЕНТ

Голмани Лука Крстовић и Урош Лазић су бонуси, а равномерно деле минутажу. Нема сумње да су пред обојицом широки видици и успешне каријере. Остаће запамћено да је талентовани Лазић уписао асистенцију против Слободе.
-Противнички играчи су били на нашој половини, ухватио сам лопту, приметивши да је Димитрић кренуо да трчи контру. Дегажирао сам је и постао асистент, јер је рутински ставио тачку, када му је голман гостију кренуо у сусрет.