Време читања: 2 минута

Преостало је 90 минута до спуштања завесе на теренима под окриљем ФС Војводине, све загонетке нису решене, па ће појединим клубовима цела сезона да стане у један меч.

Младост ГАТ је надмоћно освојила прво место у Српској лиги ”Војводина”, остваривши резултате за понос и кроз бараж ће покушати да се пласира међу прволигаше. У случају таквог епилога, Јединство из Старе Пазове би сачувало статус, док су испод црвене линије остали Бачка 1901, Слобода, Слога, Козара, Дунав и Војводина 1928. Пазовчани не могу да се помере са 14. места, јер Динамо 1945 има четири бода више.

На врху војвођанског ”Југа”, два корака раздваја три екипе. Јединство из Руменке (71 бод) иде на Детелинару трећепласираном Новом Саду 1921 (69 бодова) и то је дерби кола. Кикс лидера вреба Борац из Шајкаша (70 бодова), са улогом фаворита у двобоју са одавно отписаним Јадраном.

Из вишег ранга, долази Дунав, па ће испасти пет клубова, а у случају да склизне и Јединство, цифра би се сразмерно повећала, али нико не жели ни да помисли на такав расплет. Уз већ поменути Јадран, испали су ОФК Југовић, Подриње и Црвена звезда, док су у тешком положају Сремац Војка и Будућност. Јарачани би победом против Подриња упловили у луку спаса, а највише пажње привлачи окршај у Салашу Ноћајском, где гостује темеринска Слога, још увек нерешеног питања око опстанка.