Време читања: 2 минута

Јединство из Руменке бележи све боље резултате, за длаку им је измакло промовисање у српсколигаша (завршили на другом месту у ВФЛ “Југ”), али времена за очајавање нема, јер већ у суботу (12.јуна , 17.30) брани Куп Војводине, у репризи прошлогодишњег финала, против зрењанинског Радничког.

Изабраници тренера Шпоње у финалу (2019/20), савладали су истоименог противника – 3:2, а заустављени су у 1/16 финала Купа Србије, када су поражени од суперлигаша, Војводине – 0:2.

Стуб одбране Јединства Владимир Скоко осврнуо се на протекли период.

-Тешко је у пар реченица описати последње две године, драго ми је што сам део највећих успеха ФК Јединства. Резултати из прошле сезоне су свакако изнад очекивања, надали смо се горњем делу табеле и безбрижном првенству, а дочекали смо да у последњем колу одлучујемо о прваку. Остаје жал што се нисмо пласирали у Српску лигу “Војводина”, али ако узмемо у обзир где смо били пре две године, ово је резултат за свако поштовање. Финале купа у суботу је награда за управу, тренере Шпоњу и Мектеровића, као и за нас играче и надам се да ћемо уздигнуте главе напустити стадион Карађорђе – истиче штопер Руменчана Владимир Скоко.

О противнику…

-Као рођеном Зрењанинцу изузетно ми је драго што се у финалу купа Војводине састајемо са пријатељима из Зрењанина. Након прошлогодишњег финала остварени су изузетни пријатељски односи, управа и играча и то је још један разлог зашто смо прижељкивали Раднички у борби за пехар. Екипа тренера Пеђе Кандица заслужује свако поштовање, као најмлађи тим су без проблема обезбедили опстанак у Српској лиги. Тркачки су јако спремна екипа, али је управо то оно чиме смо ми “ломили” противнике на војвођанском “Југу”, тако да ћемо умети адекватно да одговоримо. Улога фаворита свакако припада екипи из Зрењанина, али ми смо прошле године показали да ниједан састав из вишег ранга не сме да нас потцени, јер умемо то и те како да казнимо. Пожелео бих срећу како мојим саиграчима тако и противницима, па нека у фер и коректној борби победи бољи – завршио је Скоко.