Време читања: 3 минута

ЈАРАЧАНИ ТРЕЋИ ПО ЕФИКАСНОСТИ НА ВОЈВОЂАНСКОМ ”ЈУГУ”, ОПСТАНАК ОСИГУРАН У ФИНИШУ

Захваљујући доброј форми у финишу трке на војвођанском ”Југу”, фудбалери Младости из Бачког Јарка, упловили су у луку спаса. Током јесењег дела, остварена је солидна бодовна залиха, али почела је да се топи, јер су у уводних седам кола пролећне етапе плаво-бели освојили само три бода. После растанка са тренером Ненадом Рајићем, кормило је преузео Михајло Козомора, а дебитовао је 10. априла, када су Јарачани на Ливадици победили Јадран (3:1).

-Преузео сам кормило у тренутку, када је тим био у серији резултата испод очекивања, услед чега је почео да клизи ка зони испадања. Ситуација је изискивала мобилизацију свих снага, простора за грешке није било, јер је сваки кикс, нарочито на домаћем терену, додатно компликовао ствари. Имали смо пуно кадровских проблема, на клупи су често били само момци из кадетске селекције, али нас је таква ситуација ојачала и натерала да извучемо максимум. Недостајали су нам повређени Милан Ковачевић и Милош Стојаковић, са њима у постави, били бисмо још конкретнији на офанзивном плану – каже Михајло Козомора, тренер Младости.

Јарачани су, у најбољем пролећном издању, победили Хајдук из Дивоша (3:0), а празних шака је остао и нови српсколигаш Борац (4:3). Највише адреналина, изазвао је меч са Слогом (Ердевик), упамћен по преокрету и одлучујућем голу у четвртом минуту надокнаде.

-Између мечева са Хајдуком и Борцем, гостовали смо у Темерину, а познато је да општински дерби носи огроман ривалитет. Кикснули смо против Црвене звезде, олако смо испустили вођство, дозволивши ривалу да из наших грешака режира преокрет. Драгоцен је био и бод из Војке, освојен у надокнади времена. У коначном збиру утисака, задовољство је у првом плану, али истовремено постоји и поука да никад више не смемо да дођемо у позицију да стрепимо до финиша трке – јасан је Михајло Козомора, тренер Младости.

Мишљења око доприноса Ђуре Стеванчевића (38) су неподељена. Сви су једногласни да је на позицији штопера потврдио да може у трку са млађима и да класа не бледи у времену.

-Полако сумирамо утиске после напорне сезоне. Почели смо добро, били близу врха, а онда смо нанизали пар неочекиваних резултата и сами себи закомпликовали ситуацију. Скоро свака утакмица је била квалификациона, пола лиге се борило за опстанак, док смо на Ливадици угостили кандидате за пласман међу српсколигаше. Нисам научио да импровизујем, давао сам максимум и пуно ми је срце, јер смо финиш украсили добрим играма – истакао је Ђуро Стеванчевић.

Један од најбоље оцењених играча у пролећном делу, био је Милош Ковачевић (23). Понео је огроман терет на средини терена, асистирао саиграчима, погађао мрежу…

-Знали смо да на почетку пролећног дела имамо тежак распоред и да у уводна четири кола чак три пута гостујемо, али нико није помишљао да ћемо сва три гостовања окончати поразима, без постигнутог кола. Касније смо се тргли, вратили у жељени ритам и испловили из немирних вода. Трка је била исцрпљујућа, очекујем да ћемо наредне сезоне бити боље пласирани – рекао је Милош Ковачевић.

М. Менићанин

ВУЧКОВИЋ ПРВИ СТРЕЛАЦ

Јарачани су трећи по ефикасности, боље стрелце имају само Борац и Хајдук. Андреј Вучковић је постигао 12 голова, прати га Милош Ковачевић са 8 рецки у колони. Првенце у сениорској конкуренцији, постигли су Станко Шкавић и Стефан Радоња.