Време читања: 3 минута

Једини се испрсили пред прваком

Са скором од 16 победа, девет ремија и тринаест пораза, уз гол-разлику 61:53, фудбалери Феникса 1995, трку су завршили на десетој позицији Српске лиге ”Војводина”. Пласман у златној средини каравана, из кога је испало шест клубова, није оцењен као неуспех, иако је било простора да поглед на табелу буде стављен у лепши оквир.

За кормилом је, током уводних седам кола, био Мирослав Блануша, а после пораза од Козаре (2:4), дошло је до растанка. Наставио је у Борцу из Шајкаша, са којим је остварио историјски успех, стицањем српсколигашке визе, док је штафету преузео Милан Вујасин.

-Иза нас је напорна сезона. Није било лако одговорити изазовима играња у ритму субота-среда. Током пролећних битака, освојили смо три бода више, него у јесењем делу. Благовремено смо осигурали пласман у мирним водама, без турбуленција у ситуацији, када смо знали да ће статус да изгуби шест екипа. Мало су нас пореметиле повреде, у једном моменту, ван строја су били Раде Пејић, Предраг Милаковић, Лазар Милутиновић и Дејан Галић. Издигли смо се изнад кадровских проблема, једини смо одолели у двобојима са прваком Младост ГАТ, то је доказ вредности и несумњивог потенцијала играчког кадра – каже Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

Не сме се занемарити чињеница да су фудбалери Феникса 1995, због изградње новог стадиона у Старој Пазови, са изузетком меча претпоследњег кола против Динама 1945, били формални домаћини на пећиначкој Сувачи.

-Сваки меч смо практично били гости, а тек последњег викенда у мају, на новом стадиону смо дочекали Панчевце. Пролећни део смо отворили ремијем са лидером (2:2) и победом против Првог маја (2:0). У Зрењанину нисмо заслужили минамалан пораз, али није нас пореметио, јер смо потом нанизали три победе и четири ремија. Најслабије издање је било против последњепласиране Војводине 1928, а у мечевима са Перлежанима, освојили смо само два бода. Камен у ципели, били су и окршаји са Динамом 1945, јер смо у Панчеву просули вођство и остали без бодова, док смо на домаћем терену, после обећавајућих 2:0, морали да се задовољимо ремијем.

Мало тимова може да се похвали да има двојицу бонуса међу голманима, подједнако поузданих за захтевне српсколигашке битке. Лука Крстовић и Урош Лазић, поделили су минутажу и оправдали поверење.

-Драго ми је да је било простора и за младе снаге Стефана Грубјешића, Предрага Михајловића, Стефана Папића и Николу Витаса. Трудили смо се да сваку утакмицу играмо отворено, стварали смо доста шанси, али и промашивали, када је то најтеже, погађали пречке и стативе. Направили смо чврст темељ, неопходно га је надоградити са пар појачања, да бисмо наредне сезоне били још конкурентнији тимовима са највишим циљевима. Ово је лепа прича, Феникс 1995 је освежење за српсколигашку позорницу, па нам се играчи већ сада нуде, јер знају да се код нас договор поштује и да могу да пронађу одскочну даску у каријери – рекао је Милан Вујасин, шеф стручног штаба.

Најбољи стрелац из јесењег дела, Лука Јованић, зимус је прешао у Младост ГАТ. Головима га је заменио Александар Димитрић (23), један од најбоље оцењених у пролећном делу.

-Из ове перспективе, нисам погрешио, када сам зимус одлучио да обучем дрес Феникса 1995. Постигао сам шест голова, десет пута сам асистирао и верујем да сам учинком оправдао очекивања. Могли смо да будемо пар степеника боље пласирани, али кочница су биле повреде стандардних првотимаца. Сами смо криви што нисмо победили Војводину 1928 и Динамо 1945, на тим мечевима нисмо освојили по бод, већ смо изгубили укупно четири бода. Надам се да ће окосница да остане на окупу, желимо да наредну сезону обележимо још бољим резултатима – јасан је Александар Димитрић.

М. Менићанин

ЗЕЧЕВИЋ СТРЕЛАЦ НА 8 МЕЧЕВА УЗАСТОПНО

Лазар Милутиновић је, због повреде, мало био на терену, па је остао без надоградње биланс од 10 голова. Марко Зечевић је постигао 8 погодака, тресао је мрежу на осам узастопних мечева, а да није добио црвени картон против Слободе и три меча хлађења, вероватно би стигао до двоцифреног броја.

-Непромишљено сам реаговао, после преоштрог старта противничког играча, па нисам могао да помогнем саиграчима против Борца, Динама 1945 и Тисе. Голови су заслуга целе екипе, био сам стартер, улазио и са клупе, а све у служби колектива – каже Марко Зечевић.

СТАДИОН УКРАС СРЕМСКЕ РАВНИЦЕ

Новоизграђени комплекс у Старој Пазови је украс сремске равнице и обезбеђује комфор у пуном обиму. Поред два терена, уз рефлекторе, обухвата наткривену трибину са 500 столица, док је укупан капацитет 1100 гледалаца.