Време читања: 3 минута

СЛОГА ИЗ ТЕМЕРИНА ИЗБОРИЛА ОПСТАНАК МЕЂУ ВОЈВОЂАНСКИМ ЛИГАШИМА, ЗАХВАЉУЈУЋИ ЕПИЛОГУ БАРАЖА

Са успехом Младост ГАТ у баражу за Прву лигу, одахнули су фудбалери Слоге из Темерина, јер су опстали на војвођанском ”Југу”. Током пролећа, играли су добро, али јесењи минуси су представљали камен спотицања, па је судбина црвено-белих била у рукама Новосађана. Са скором од 13 победа, седам ремија и 14 пораза, уз гол-разлику 31:31, трку су окончали тик изнад црвене линије, испод које је остало пет екипа.

-Плаћали смо данак слабијих игара из јесењег дела, када смо бодовно подбацили. Свесни смо били да нас, из тог разлога, очекује тешко пролеће, са мало простора за грешке. У односу на скромних 19 бодова из јесење етапе, освојено је осам више, током другог дела сезоне. Успели смо да сачувамо статус војвођанског лигаша, истовремено ово нам је поука за будућност, јер не смемо никад више дозволити да дођемо у ситуацију да до последњег кола стрепимо – каже Јован Балабан, председник Слоге.

Током пролећне етапе, Темеринци су имали плиму позитивних резултата, оличену у серији од седам мечева без пораза.

-Победили смо Индекс (2:0), Сремац (3:0), Подриње (1:0), ОФК Југовић (4:0), а најбоље издање било је у Беочину, где смо изненадили одлични Цемент (2:1). Донели смо бод из Ердевика (0:0), ремизирали са комшијском Младости, али нисмо остали на курсу, пошто су уследила три узастопна пораза, без постигнутог гола. Последњих пет кола, желимо што пре да заборавимо, освојили смо само три бода.

Четврта узастопна сезона међу војвођанским лигашима, после испадања из српсколигашког друштва, где је Слога играла 12 година, стављена је у архиву.

-Прегрмели смо можда и најтежу сезону од испадања из вишег ранга. Пола лиге је стрепело за опстанак, питање путника на српсколигашку сцену је решено тек у последњих 90 минута, па је у сваком колу било више квалификационих утакмица. Циљ је да наредне сезоне покушамо да поглед на табелу учинимо лепшим, а за то је неопходно да освежимо тим у свим линијама. Биће промена, уверили смо се на кога можемо да рачунамо и коме је неопходно да се захвалимо – јасан је Јован Балабан, председник Слоге.

Један од најбоље оцењених играча, штопер Васо Зелић, са капитенском траком, изнео је огроман терет у одбрамбеној линији. Често је, због поста офанзиваца, био пред голом ривала, уписавши четири рецке у колону.

-Заслужили смо опстанак, жао ми је што је статус зависио од епилога баража, али нису се поклопиле коцкице да раније ударимо печат. Били смо на клацкалици, одахнули смо тек после успеха Новосађана против Телеоптика. Пролеће је било боље од јесени, грешке смо исправљали у ходу. Заблистали смо против Цемента и Сремца, драгоцене бодове освојили на гостовању Подрињу. Наредне сезоне морамо да поправимо утисак и пласман – рекао је Васо Зелић, капитен Слоге.

М. Менићанин

ГРУБОВИЋ И ГРУЈИЋ ПО ПЕТ ГОЛОВА

Главобољу је стварала слаба реализација. Мање голова, постигли су само играчи последњепласираног ОФК Југовића. Најбољи учинак, имали су Милан Грубовић и Дарко Грујић, са по пет голова.

ФОТО: М. Менићанин