Време читања: 2 минута

Не размишља о фудбалској пензији

Весељко Тривуновић (41), раздужио је опрему Хајдука из Дивоша, по завршетку трке на војвођанском ”Југу”. Некадашњи играч Црвене звезде, Лознице, Јединства (Уб), Радничког из Обреновца, ЧСК Пиваре, апатинске Младости, Војводине, Спартака и ОФК Бачке, са интернационалним искуством у Азербејџану, упркос завршетку епизоде на обронцима Фрушке Горе, не размишља о фудбалској пензији.

-По позиву Стојана Кљајића, алфа и омеге Хајдука, који је био потпредседник ОФК Београда, када сам играо на Карабурми, летос сам дошао у Дивош, да бисмо покушали да се пласирамо међу српсколигаше. Имали смо добар тим, често добијали комплименте за игру, али нисмо успели да први прођемо кроз циљ. Из ове перспективе, драго ми је да сам био део озбиљне приче. Растали смо се у пријатељским тоновима – каже Весељко Тривуновић.

Посматрано кроз призму чињенице да истовремено гради тренерску каријеру, била је неопходна перфектна организација да би из Бачке Паланке, преко Нове Гајдобре, стизао на тренинге у Дивош.

-Одувек ми је био привлачан тренерски позив, тренутно поседујем Б лиценцу. На терену у Новој Гајдобри, где је и почело моје фудбалско путешествије, радим са 30 полазника. Водим и Соко, сениорски тим, прошле седмице смо играли бараж против Липара, али нисмо успели да се пласирамо у Сомборску подручну лигу. После 2:2 на нашем терену, поражени смо у гостима. Следећа сезона је нова прилика да искорачимо из најнижег ранга.

Уписао је 202 наступа у Супер лиги, са 14 голова и 21 асистенцијом. За репрезентацију Србије је, после позива тадашњег селектора Владимира Петровића Пижона, одиграо седам мечева и постигао гол против Израела.

-Могу још у трку са млађима, желим да будем на терену и у наредном првенству. Оног тренутка, када ми постане напорно да тренирам, тада ћу да подвучем црту. Звали су ме са више страна, али нисам донео одлуку. Породица је на првом месту, док тренерски посао захтева пуно енергије, па не бих да идем далеко од Бачке Паланке – истакао је Весељко Тривуновић.

М. Менићанин