Време читања: 3 минута

Убедљива победа фудбалера Феникса 1995 у локалном пазовачком дербију 

 Кад лопте имају очи

Локални пазовачки дерби, протекао је у знаку одличне игре фудбалера Феникса 1995, украшене убедљивом победом против Јединства – 3:0. Мрежу иза кошаркашки високог голмана Лазара Јовишића, погодио је Лазар Милутиновић (22), чим се, у наставку, кренуло с центра. Био је то десети гол у сезони, са потписом рођеног Крагујевчанина, чиме је задржан курс ка мирној српсколигашкој луци.

-После нерешеног резултата у првом полувремену, нисмо могли да пожелимо бољи тренутак за водећи погодак. Организовали смо брзу акцију по боку, Раде Пејић је сервирао повратну лопту, а послао сам је у даљи угао. Тај детаљ је покренуо екипу, наставили смо да играмо офанзивно, такав приступ је резултирао убедљивим тријумфом. Одиграли смо борбено и ангажовано, у сваком тренутку смо знали шта желимо – каже Лазар Милутиновић.

Ритам субота-среда не оставља простор за предах и могу да га испрате само тимови са широком играчком лепезом.

-У ванредном колу, домаћини смо другопласираном Радничком 1912, а затим гостујемо Козари. Сомборци долазе осокољени победом против лидера, јесенас су нам нанели један од убедљивијих пораза, па желимо да се искупимо и докажемо да је то био само слаб дан. Недавно смо, у двобоју са Младост ГАТ, показали да можемо да се носимо са најбољим тимовима лиге, а исти рецепт ћемо поново применити – рекао је Милутиновић.

Дрес Сомбораца, јесенас је носио Александар Димитрић и његова одлична форма додатно охрабрује. Уписао се и против Јединства, ударцем главом је крунисао центаршут Пејића.

-Осећала се блага тензија пред локални дерби, то је и очекивано, јер победа у таквим мечевима је ствар престижа. Улог је био додатно појачан, с обзиром да је бодовна разлика на табели таква да пола лиге нема миран сан, у ситуацији када ће испати најмање шест клубова. Домаћини су прокоцкали колосалну шансу у уводним минутима, то нас је тргло, па смо у преосталом делу одирали храбро и дисциплиновано – истиче Александар Димитрић.

Епитет јунака утакмице, понео је неуморни Раде Пејић, са улогом асистента код два гола. Не прати га случајно констатација да његове лопте имају очи и да су снајперски прецизне. Претрчао је километре, био покретачка снага и замајац драгоцене победе.

-Озбиљан приступ, награђен је бодовима. Успех не може да изостане, чим индивидуални квалитет подредимо систему. Ово је само коцкица у слагању мозаика, чији дефинитивни изглед ће уследити на крају трке, када желимо да будемо што ближе врху. Не звучи нереално пројекција пласмана међу пет најбољих, имајући у виду да смо тренутно на четири бода од тог степеника – нагласио је Пејић.

М. Менићанин

Првенац Георгија Илића

Георгије Илић, новајлија из Првог маја, дочекао је првенац у дресу Феникса 1995. Играо је добро и током минулих кола, али га није хтео гол. У 70. минуту, после асистенције Милутиновића, ставио је тачку:

-Нашао сам се на правом месту, у срцу казненог простора и уз помоћ стативе погодио мету. Задовољство је двоструко, победили смо комшије, а мени је коначно био подешен нишан.