Време читања: 3 минута

Градска лига Нови Сад

Повратник на новосадску фудбалску сцену, после две сезоне паузе, Борац са Клисе, зимује на четвртом месту у Градској лиги Нови Сад.

-Лошије смо стартовали у односу на планирано, с обзиром да смо кренули од нуле било је разумно да на почетку буде осцилација, али веровао сам у екипу и у предан рад што се касније и исплатило. После уводних пораза од Милетића на свом терену и Динама у гостима, направили смо низ од десет утакмица без пораза.  Остаје жал за бодовима у Вилову, где смо били доминантнији целу утакмицу, међутим нисмо успели да крунишемо надмоћ, поготком – истакао је тренер Борца из Новог Сада, Драган Михајловић, који се вратио у Србију након рада у Кини.

Са Драганом Стојковићем-Пиксијем

Током првог дела сезоне, Михајловић је користио велики број играча, међу којима су: Радић, А. Поповић, Вучковић, Кажић, Урукало, Милојевић, А. Бајић, Перишић, М. Поповић, Ђорђијевски, Салић, Добрињац, Малиновић, Јашовић, Н. Бајић, Папрић, Срдановић, Тодоровић, Кузељевић, Крстић, а ту су и три голмана Тошић (6), Иванишевић (5) и Пелегрин (2) која су поделила минуте.

Поред поменутих шансу су добили и кадети Жикић, Луковић, Алексић, Вуковић и оправдали су поверење шефа струке.

Највише погодака постигао је Срдановић (8), прате га Перишић (7), Јашовић (5), А. Поповић (5) и Крстић (4).

Млади Перишић, поред седам голова, уписао је и двоцифрен број асистенција.

Дамјан Перишић

-После пар слабијих партија на старту успели смо да уђемо ритам, да се сачувамо од повреда, и крај полусезоне одиграмо на највишем могућем нивоу. Колектив краси сјајна атмосфера како на тренинзима, тако и на утакмицама. Заједно смо делили добро и лоше, веровали смо једни другима, што нас је на крају и вратило у трку. Посебно бих се осврнуо на утакмицу последњег кола јесењег дела сезоне против Пролетера из Баноштора. Екипа је дала свој максимум, за сјајну партију награђени смо убедљивим тријумфом. Пролећни део првенства биће велики изазов за екипу и шефа Михајловића, а једини циљ је улазак у виши ранг. У наставку надам се што богатијем учинку целог тима, што ће верујем бити довољно за пласман у Новосадску лигу – рекао је Дамјан Перишић.

Поред сениора, Клисани све више пажње посвећују и млађим категоријама, кадетска екипа се такмичи, после дугог низа година, у Градској лиги Новог Сада, као и млађи пионири (2007).

Кадети Борца

Заступљена је и школа фудбала, коју чине деца од 7 до 12 година. Поред мечева са вршњацима у лигама под окриљем ФСГНС, играју и домаће и иностране турнире.

Фото: https://www.instagram.com/fkboracns/?hl=sr