Време читања: 2 минута

Доскорашњи фудбалер београдске Црвене звезде је са старијим новосадским суперлигашем потписао уговор до јуна, 2023. године. Симић је рођен 1995. године, а у својој досадашњој каријери носио је дресове Земуна, Базела, Винтертура и словеначких Домжала.

– Велика ми је част што сам постао нови члан Војводине. Узбуђен сам због новог изазова у каријери. Од данас сам максимално посвећен да помогнем Војводини у остварењу свих заједничких циљева – рекао је Симић.

Спортски директор Милан Косановић истакао је значај Симићевог трансфера.

– Вељко Симић је добро познат домаћој јавности, играч доказаних квалитета. Трудили смо се да прво појачање у овом прелазном року баш буде он, да покажемо у ком правцу размишља будућа Војводина. Вељко је играч сјајних моторичких споспбоности, изражних квалитета, сигурно да ће помоћи нашем тиму. У разговору са тренером Ненадом Лалатовићем, који га је желео у свом тиму, заједно смо дошли до закључка да нам је неопходан и урадили смо све што је до нас. Испоставило се да је Симић прва звезда овог прелазног Војводине. Пред њиме је доказивање, а ја му желим да кроз игре у Војводини поново заслужи позив репрезентације, пошто је био ослоноац у свим млађим категоријама. Мислим да ће у будућности играма у Војводини показати да му је поново место у репрезентацији и да ће самим тим бити наше велико појачање. Што се тиче његових даљих активности, он ће обавити први тренинг са екипом, сутра путује са нама на припреме у Турску – истакао је спортски директор Милан Косановић.

фото: https://www.fkvojvodina.rs