Време читања: 3 минута

Супер лига Србије

Шеф струке Пролетера, Бранко Жигић своје излагање започео је сећањем на преминулог тренера ТСЦ-а Золтана Сабоа који је оставио траг оставио на клупи Пролетера.

– Нажалост конференцију морам отворити тужним тоном. Задесила нас је тужна вест. Золтан Сабо је преминуо. Био је стварно добар човек и у име фудбалског клуба коме је као тренер много дао и у своје лично име изјављујем искрено саучешће породици Сабо. За њега ме вежу лепе успомене, јер сам са њим играо још давних дана фудбал у Цементу из Беочина, после тога Сабо је био највећи „кривац“ што ме је убацио у тренерске воде, први шеф стручног штаба. Некако смо сви још у шоку – каже Жигић.

О утакмици са Војводином размишља са пуно мотива.

– Градски дерби долази у незгодно време обзиром да су играчи већ једним делом доста потрошени и емотивно испражњени, али са пуно самопоуздања дочекују утакмицу са комшијама .Минималном, али заслуженом победом са Инђијом нисмо рекли збогом полусезони. Желимо против добре снажне Војводине која је благи фаворит што табела и показује , налазе се степеницу више улазе са већом дозом самопоуздања јер су у три утакмице остварили исто толико победа. Ми смо на страни изгледали не баш претерано лепо, али се надамо да је дошло време да против три наша најбоља клуба остваримо повољан резултат. Против Црвене звезде смо изгубили минималним резултатом, од Партизана поражени голом у надокнади времена, а у Купу са Војводином оставили смо добар утисак, играли са нешто измењеним младим саставом који се није обрукао. Војводини ћемо пружити најјачи отпор и мислим да је време да кренемо у жетву бодова против три наша најбоља тима – истакао је Жигић.

Утакмица са Војводином биће и хуманитарног карактера. Млађи новосадски суперлигаш придружио се хуманој акцији за прикупљање новчаних средстава за лечење малог Оливера Пај Гајодија који болује од смртоносне спиналне мишићне атрофије.

– Увек је градски дерби привлачио велику пажњу љубитеља фудбала, па и сада пред овај меч обзиром на високе позиције да дочарају праву атмосферу која даје додатну снагу фудбалерима. Нажалост дербију због тренутне ситуације изазване ковидом-19 гледаоци неће моћи да присуствују. Овим путем молим све љубитеље фудбала из Новог Сада и шире да путем телефона купе улазнице и помогну хуманитарну акцију за малог Оливера, да пошаљу поруку 848 на 3030 дају наду за срећнију будућност. Верујем да ће порука бити много, јер свакако сва оболела деца па и Оливер заслужују овај мали гест подршке. Зато меч пратите на Аренаспорт каналу, а притом узмите телефон и и пошаљите поруку 848 на 3030, улепшајте и дајте наду да се на крају битке сви радујемо.