Време читања: 3 минута

ТСК из Темерина почео припреме, на првом тренингу 26 играча

Другопласирани тим Новосадске лиге, ТСК из Темерина, почео је припреме, са циљем да истопи два бода минуса у односу на водећи Ветерник и да трасира пут међу војвођанске лигаше. Током јесењег дела, црвено-бели су играли без осцилација, једини пораз су уписали у двобоју са лидером, а имају најбољу одбрану у лиги.

-Окосница је остала на окупу, папире су узели играчи са мањом минутажом. Носиоци игре су имали понуде, звали су их клубови из вишег ранга, али нису желели да иду, јер овде имају одличне услове и знају да се договор поштује. Појачали смо конкуренцију у свим линијама, то је било неопходно, имајући у виду да предстоји пролећна етапа у којој ће ривали желети да нам помрсе рачуницу. Имамо капацитет да први прођемо кроз циљ – јасан је Никола Лазић, председник клуба.

Одрешене руке, добили су Александар Плавшић, Горан Грлица, Рајко Којовић, Петар Граховац и Филип Новаковић. Без обзира на чињеницу да је одбрамбена линија јесенас капитулирала само шест пута, конкуренцију на бековским позицијама, заоштрили су повратници Борис Брежњак (ОФК Сириг) и Лука Пантош (Младост, Бачки Јарак). За место у везном реду, бориће се Лазар Томић (Слога, Темерин), док су, са циљем да се ефикасност одржи на високом нивоу, стигли Милан Ђанковић (Јединство, Руменка) и Виктор Јовановић (Младост, Бачки Јарак).

-У договору са тренером Александром Миљковићем и спортским директором Гораном Окљешом, направили смо листу жеља у прелазном року, с обзиром на дефицитарне позиције. Утисак је да ћемо бити јачи, али то је неопходно потврдити на терену. Нисмо ставили тачку, биће још новајлија, јер размишљамо на дуже стазе и полако правимо тим, који ће се, ако се коцкице поклопе, следеће сезоне борити за бодове у вишем рангу – рекао је Лазић.

На првом тренингу, било је 26 играча. Позитивне вибрације, доминирале су на сваком кораку.

-Милина је радити са овим момцима, озбиљни су и посвећени, жељни да направе резултат по којем ће крупним словима остати уписани у клупском алманаху. Желимо да наставимо где смо јесенас стали и да серијом победа преузмемо штафету. Атмосфера је сјајна, јер смо приликом формирања кадра водили рачуна и људским квалитетима – каже тренер Александар Миљковић.

Мрежа иза леђа голмана Драгана Војводића, нетакнута је 720 минута. Одапео је стрелу оптимизма, нагласивши да треће пролећно коло и дерби са лидером неће одлучити путника у виши ранг.

-Верујем да ће, уз помоћ саиграча, мрежа остати мирна четвороцифрен број минута. То би нам дало ветар у једра на зацртаном курсу ка вишем рангу. Дерби са Ветерником неће одлучити правака, већ окршаји са екипама из врха, способним да сваком буду камен спотицања. Сазрели смо за искорак, мало смо се и заситили играња у овом рангу такмичења – истакао је голман Драган Војводић.

М. Менићанин

 

Сирижани први ривал

 

Током фебруара, црвено-бели ће одиграти пет контролних утакмица, а први ривал биће комшијски ОФК Сириг (6. фебруар). Следе мечеви са градским ривалом Слогом, Војводином (Ново Милошево), јарачком Младости и Јединством из Руменке.