Време читања: 2 минута

Новосадска лига

Плаво-бели из Жабља играју топло-хладно у последње време. Пореметио их је први првенствени пораз од Фрушкогорца, па су након тог меча уписали две победе, и по један реми и пораз. Победом у дербију са Ђурђевчанима, ЖСК се нашао на деоби солидног петог места, пред гостовање ОФК Футогу, који је, неочекивано, убедљиво поражен у Сремској Каменици.

Покушаће изабраници тренера Малиновића, да се искупе за претходну партију, против најдуже непораженог тима Новосадске лиге.

Огњен Клисара, фудбалер ЖСК-а, уз оцену досадашњих резултата, осврнуо се и на окршај са Футожанима.

-Почели смо добро и до 12. кола били без пораза. Могли смо много више од тренутног пласмана, на неким мечевима нисмо успели да сачувамо вођство, уз неколико промашених шанси и срећа нам је окренула леђа. Упркос свему томе, фалили су нам на тим сусретима и носиоци игре, али и даље држимо корак за водећима и надам се, да ћемо се задржати у врху.

-Од наредног сусрета очекујем тврду и неизвесну утакмицу, верујем да смо у овом тренутку боља екипа од противника и да ћемо то и показати на терену, освајањем сва три бода завршити годину.

17. коло 

субота

ОФК Футог – ЖСК Жабаљ

Омладинац – Фрушкогорац

недеља

Петроварадин – Тител

Бачка 1923 (Ђ) – Фр. партизан Буковац

Татра Кисач – ОФК Сириг

Бачка (Б) – Славија

Хајдук Чуруг – Ветерник

Јединство (Г) – Шајкаш 1908 Ковиљ

Сусек – ТСК Темерин

13.00